Az élő koncertek és a fesztiválok húzzák a zeneipart

Ilyen volt a Sziget első 3 napja Ed Sheeran
Vágólapra másolva!
A brit élőzenei szektor új, rekordnak számító 1,1 milliárd fontos bevételt ért el az előző évben, javarészt Ed Sheeran, a Rolling Stones és Sam Smith turnéinak köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Az élő koncerteknek hála a briteknél a zenei turizmus szektora is növekedni tudott 2018-ban és elérte a 11,2 millió fontot, a teljes zeneipar pedig 5,2 milliárd fonttal járult hozzá a szigetország gazdaságához.

Ed Sheeran a Sziget Fesztiválon Forrás: Rockstar Photographers

Michael Dugher, a UK Music vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az élőzenei szektor rekordszámú rajongót vonzott be nemcsak Nagy-Britanniában, hanem Európa szerte is.

A koncertlátogatók száma tavaly elérte a 24,9 milliót, tehát nagyjából szinten maradt az egy évvel korábbi adatokhoz képest, viszont 2018-ban 23 százalékkal többen, 4,9 millióan vettek részt fesztiválokon.

Továbbra is London a legnépszerűbb helyszín a zenei turisták számára, a városba 2,8 millióan érkeztek koncertekre és egyéb zenei rendezvényekre. Ennek köszönhetően tavaly már 45,5 ezer embernek adott munkát ez a szegmens, a teljes iparág pedig rekordnak számító, 190,935 munkavállalót foglalkoztatott.