V4NA: Vonzza az olasz vállalkozásokat Magyarország

Vágólapra másolva!
Több mint 34 százalékkal nőtt az Olaszország és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom az elmúlt öt évben. Matteo Salvini volt olasz miniszterelnök-helyettes szerint példaértékű, hogy Magyarországon Orbán Viktor magyar miniszterelnök kormánya 9 százalékra csökkentette a társasági adót, ezért „minden nap egy új olasz vállalkozás születik" a közép-európai országban – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Dinamikusan fejlődnek az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok:

az elmúlt öt évben több mint 34 százalékkal nőtt a két ország közötti kereskedelem,

derül ki az olasz Istituto Nazionale di Statistica (Istat) adataiból.

A Magyarországra irányuló teljes olasz export 450 milliárd eurót tett ki 2018-ban, amelynek jelentős része, mintegy 50 milliárd euró az élelmiszeriparból, további 124 milliárd euró pedig a gépjárműiparból származott.

Ezt erősítette meg Matteo Salvini volt olasz miniszterelnök-helyettes pénteki Twitter-posztja is.

Salvini az olasz Rete4 kereskedelmi televízió népszerű esti műsora, a Stasera Italia csütörtöki riportjának rövidített változatát tette közzé a közösségi médiában, amelyben elhangzik:

Ennek köszönhetően Magyarországon „a gazdaság növekszik, és minden nap új olasz társaság születik" – tette hozzá Salvini.

Marco Bulf, az Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti irodájának volt igazgatója szerint az olasz vállalkozók szívesen jönnek Magyarországra, mert

közel van Olaszországhoz, emellett kapuként, kiindulási pontként szolgál a környező közép- és kelet-európai országok felé.