Rekordáron kelt el Jack Nicholson baltája a Ragyogás című filmből

ragyogás
Vágólapra másolva!
Mintegy 900 filmes relikvia került kalapács alá a héten Londonban – írja az Independent.
Vágólapra másolva!

A Jack Nicholson által használt balta, amely Stanley Kubrick ikonikus adaptációjában, a Ragyogásban bukkant fel, például 170 ezer fontért (64 millió forint) kelt el az Entertainment Memorabilia Live aukcióján, a kikiáltási ár négyszereséért.

Jack Nicholson a Ragyogás című Stephen King adaptációban Forrás: --

A híres ajtóbontó jelentben használt balta kivalló állapotban van, leszámítva pár karcolást, ami a forgatás alatt keletkezett.

Az aukción továbbá szerepelt egy római légionárius páncél, amit Russel Crowe viselt a Gladiátorban. Samuel L. Jackson fénykardja, amit a Csillagok háborúja előzménytrilógiában használt, valamint egy rohamosztagos sisak az Új reményből.

Az árverésre bocsátott balta. Forrás: YouTube

Kalapács alá került Michael Keaton által az 1989-es Batman filmben viselt denevérruha, és a Monty Python csapat által készített 1975-ös Gyalog Galoppban látott Antiochia Szent kézigránátja is.

Az Entertainment Memorabilia Live tavaly aukcióra bocsátotta Harrison Ford kalapját, amelyet Az elveszett frigyláda fosztogatói című Spielberg filmben viselt, és amelyért 393 ezer fontot (147 millió forint) fizettek.