Minden nyaraló erre várt: itt a biztosítás eső esetére

cannes kemping
A Cannes melletti kemping felülnézetből
Vágólapra másolva!
Egy fintech vállalkozás, a Setoo, olyan szolgáltatással jelentkezett, mely valószínűleg mindenkinek álma, akinek tönkretette már eső napsütésbe tervezett nyaralását, vagy akár egy olyan pihenését, aminek költségeire már régóta gyűjtött.
Vágólapra másolva!

A biztosítási ajánlat egyelőre csak a Campings.com portálon érhető el, amely, ahogy a neve is mutatja, elsősorban kempinghelyeket, illetve kabinokat, mobil házakat, táborozási lehetőségeket közvetít Európa-szerte. A portál mögött álló vállalat a Setoo-val együttműködve vezeti be a megoldást, Franciaország, Olaszország és Spanyolország közvetített szálláshelyeire. Ennek értelmében, az "esőbiztosítással" rendelkező ügyfelek 72 órával esedékessége előtt lemondhatják utazásukat és kompenzációt kapnak akkor, ha az előrejelzések szerint esős idő köszönt be a kinézett vidékre - írja az Independent.

De hogy működik ez a gyakorlatban?

A Setoo egy időjárás-előrejelzési specialistával, a Meteomatics-szal működik együtt. Ha az időjárási adatok alapján eső közeledik, a cég értesítést küld a kempingezni vágyóknak, akik dönthetnek az út illetve a szállás lemondása mellett, és automatikusan pénzügyi kompenzációt kapnak.

A Cannes melletti kemping felülnézetből Forrás: Shutterstock/ Rudmer Zwerver

A biztosítás költsége több tényezőtől függ, főként attól, hogy a táborhelyek egyes térségeiben általában milyen az időjárás adott évszakban. A tényleges díjszabást gépi tanulást alkalmazó metodikák kalkulálják.

Általában, az esőre szóló biztosítás a teljes foglalási ár 3-8 százaléka, átlagosan legalább 15 euró (kb. 500 forint) hetente.

A szolgáltatás jelenleg csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Olaszországban, Németországban és Ausztriában érhető el.

A Campings.com oldalánál emondták, az újdonsághoz köthetően bevételeik növekedésére számítanak, hiszen úgy vélik, így azok is bátrabban foglalnak majd kempingeket, akik eddig épp a rossz idő miatti félelmük miatt nem tették.

A Setoo közben más, hasonló elven nyugvó megoldásokon dolgozik, például a síkedvelők számára, akik járhatnak úgy, hogy elutaznak ugyan síelni, ám ahová mennek, ott épp nincs hó.