Magyarországon nem zár be gyárat a Continental

Continental
Vágólapra másolva!
Több németországi és egyesült államokbeli gyárát fogja bezárni a Continental - értesült az Autopro.hu. A német technológiai vállalatóriás ezt az elektromos meghajtású technológia globális térhódítása miatt kénytelen meglépni. Magyarország viszont megmenekült az átszervezéstől.
Vágólapra másolva!

A Continental AG szeptember végén jelentette be, hogy versenyképességének megőrzése céljából

az elkövetkező tíz évben több üzemét bezárja a világ különböző részein.

Az igazgatótanács és a felügyelő bizottság úgy döntött, hogy a következő helyszíneken vizsgálja felül a szükséges szervezeti módosításokat:

  • Babenhausen, Németország (2200 munkahelyet érint az átszervezés): 2025 végéig állnak le a tömeggyártással. A fejlesztési részleget más telephelyekre viszik. .
  • Roding, Németország (320 munkahely leépítése): 2024-ben állnak le a gyártással. A fennmaradó 220 munkahelyet áthelyezik.
  • Limbach-Oberfrohna, Németország (860 munkahely leépítése): 2028-ban állnak le a gyártással. A fennmaradó 370 munkahelyet áthelyezik.
  • Pisa, Olaszország (500 munkahely leépítése): 2023 és 2028 között fejeződik be a gyártás. A fennmaradó 440 munkahelyet áthelyezik.
  • Newport News, Virginia, Egyesült Államok (740 munkahely leépítése): a gyár várhatóan 2024-ben zár majd be.
  • Henderson, Észak-Karolina (650 munkahely leépítése)
  • Petaling Jaya, Malajzia (270 munkahely leépítése): már az idei év végéig felszámolják a gyártást.
Több gyárát is bezárja a Continental 2028-ig - Magyarország megmenekült a gyárbezárástól Forrás: Continental

A végső döntést minden további projekt részletesen kidolgozása után jelentik be, egyes üzleti szegmenseket esetleg el is adhatnak. Erről azonban jelenleg a vállalat nem ad ki információt a tárgyalási pozíciói védelmében.

A Continental cégcsoport hét gyárral, kereskedelmi és logisztikai központtal és a tavaly megnyitott mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen Magyarországon.

Forrás: Autopro.hu