Ember szállítására is alkalmas drónnal nyertek díjat magyar mérnökök

2025 után jelentős fejlődésnek indulhat az utasszállító drónok piaca
Vágólapra másolva!
Egy amerikai startup, a Lift Aircraft ember szállítására is alkalmas drónja, a Hexa Passenger formaterve nyerte el a ljubljanai BigSEE mobility kategóriának a nagydíját, melyet a magyar Maform mérnökei terveztek.
Vágólapra másolva!

A Lift Aircraft egy olyan amerikai startup, amely a magyar Maform mérnökeivel és formatervezőivel dolgozik együtt. A vállalkozás víziójában az embereket szállító légitaxik jelentik majd a közlekedés egyik, ma még elképzelhetetlen alternatíváját. Bár ezek az eszközök már elkészültek - amit a magyar mérnökök sikere is bizonyít -, a szabályozói háttér még nem készült fel ezek megjelenésére.

A Lift embert szállító drónjáról korábban már az Origo is beszámolt.

A Maform designjával tervezett drón kipróbálható sétarepülés céljára,

amint valaki leszurkol érte kétszáz amerikai dollárt (átszámítva mintegy hatvanezer forintot). Erre az élményre egy országos turné alkalmával lehet majd szert tenni az Egyesült Államokban.

null

null

A magyar Maform csapata

A magyar Maform sikeres designjával tervezett amerikai emberszállító drón, a Hexa Passenger

A gyakorlati tesztelés egyrészt elhozza a kezdeti tapasztalatokat, másrészt már addig is termel valamennyi bevételt, amíg eredeti céljára megalkotják a törvényi szabályokat a jogalkotók.

Főleg szívesen ül bele egy ilyenbe az ember, ha a drón még jól is néz ki, amit a szlovén fővárosban, Ljubljanában rendezett

BigSEE rendezvény mobilitási kategóriájának nagydíjának elnyerése

is bizonyít, mely a délkelet-európai régió egyik legrangosabb elismerése.

A drón egyébként könnyen irányítható, nem kell hozzá semmilyen pilótajogosítvány sem, sőt akár még a földről is tudják vezérelni a gazdái.

Forrás: Forbes.hu