Iszonyatosat bukott a Twitter

Twitter, logó
(FILES) In this file photo taken on September 4, 2019 shows the logo of the US social networking website Twitter, displayed on a smart-phone screen, in Lille, northern France. - Several features on Twitter were down on October 2, 2019, the platform said, with users from Japan to the USA reporting they were unable to log in, use the mobile app or see direct messages."We've been experiencing outages across Twitter and TweetDeck," the social media giant said in a statement, without giving a reason for the disruption. "You might have had trouble Tweeting, getting notifications, or viewing DMs. We're currently working on a fix, and should be back to normal soon." (Photo by Denis Charlet / AFP)
Vágólapra másolva!
Mintegy 17 százalékkal esett vissza a közösségi médiacég részvényára a tőzsdei kereskedés kezdetekor, miután a legújabb negyedéves jelentés jócskán elmaradt az elemzők által várt összegtől – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A társaság szerint 37 millió dollár (10,9 milliárd forint) nyereséget realizált a harmadik negyedévben. A cég szerint a csökkenést szoftverhiba, valamint a nyár folyamán a szokottnál kevesebb hirdetési kereslet eredményezte.

Illusztráció Forrás: AFP/Denis Charlet

Bár ez a bevétel kilenc százalékkal magasabb az előző évi 824 millió dollárhoz (243,8 milliárd forint) képest, de ez továbbra sem éri el a Wall Street elemzőinek várakozását.

A cég korábban csökkentette bevételi előrejelzését az első két negyedévre, de a váratlan hibák és az értékesítési csökkenése miatt a Twitter a negyedik negyedévre is csökkentette a várakozásokat. Az amerikai vállalat szerint a bevétel 940 millió és 1,02 milliárd dollár (278,1 és 301,7 milliárd forint) között lesz – korábban 1,06 milliárd dollárt vártak.

Illusztráció Forrás: AFP/Loic Venance

Ráadásul a közösségi média platform

növelte a napi felhasználók által megtekintett és így értékesíthető reklámhelyeket 17 százalékkal

145 millió felhasználóra – ugyanakkor az elemzők 141 milliós felhasználószámot vártak.

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója elmondta, hogy finomhangolják a platform algoritmusát, és fokozottabban figyelnek a sértő bejegyzések beazonosítására és minél gyorsabb eltávolítására.