Dodgem övet kapnak az Amazon dolgozói a robotok miatt

Amazon warehouse england
Workers prepare customer orders for dispatch as they work around goods stored inside an Amazon.co.uk fulfillment centre in Peterborough, central England, on November 15, 2017. Shops could be seeing the effect of consumers postponing purchases until "Black Friday" on November 24, 2017, a day of sales in the United States that has become increasingly popular in Britain. / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE
Vágólapra másolva!
Az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég raktáraiban több mint 100 ezer robot dolgozik. Az Amazon legújabb megoldása, hogy övet adnak a raktári dolgozóknak, hogy ezzel a robotok jobban észleljék őket.
Vágólapra másolva!

A Robotich Tech Vest (RTV) – ami inkább egy öv és mellény kombinációjának tűnik – a meglévő raktári biztonsági rendszerek legújabb frissítése.

Illusztráció Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

Általában az Amazon robotjai olyan területen dolgoznak, amely a dolgozóktól elzárt részen van, ugyanakkor, ha az egyik robot elromlik vagy lemerül, akkor szükség van az emberi beavatkozásra – olvasható a The Verge oldalán.

– nyilatkozta Brad Porter, a cég robotika részlegének munkatársa.

A cég úgy véli, az új övvel a rendszer sokkal rugalmasabb és biztonságosabb lesz. Az Amazon elmondta, hogy az övet 25 telephelyen vezették be tavaly, és hatalmas sikert aratott.