Megszületett a világ legnagyobb ingatlanalapja

city
A City, ahol állandóan épül egy újabb felhőkarcoló
Vágólapra másolva!
A Blackstone Group Inc. amerikai magántőke-társaság bejelentette, hogy a világ minden tájáról 20,5 milliárd dollárt gyűjtött össze, hogy létrehozza az eddigi legnagyobb ingatlanalapot.
Vágólapra másolva!

Az olyan nagy cégek, mint például a Blackstone, az elmúlt időszakban sok tőkét csatornáztak be a befektetőktől, akik magasabb hozamokat keresnek a nyilvános piacok jelenlegi alacsony kamatkörnyezetében.

A 20,5 milliárd dollár csupán egy százaléka annak a tőkeállománynak, melynek tulajdonosai a Prequin adatszolgáltató szerint magasabb hozamú befektetésre vágynak.

A világ eddigi legnagyobb ingatlanalapját a befektetők magasabb hozaméhsége hozta létre Forrás: 12019/Pixabay

A Blackstone nyilatkozatában közölte, hogy a Blackstone Real Estate Partners IX (BREP IX) nevű alap már meg is tette első befektetését: egy amerikai ipari raktártulajdont vásárolt a GLP szingapúri logisztikai szolgáltatótól, 18,7 milliárd dollár értékben. A társaság szerint az ügyletet, amelyben a BREP IX és más Blackstone alapok segítségével fektettek be, júniusban jelentették be, és várhatóan a következő hetekben zárul le.

A Blackstone a világ legnagyobb alternatív vagyonkezelője és az egyik legnagyobb ingatlanbefektető, 154 milliárd dolláros kezelt ingatlanvagyonnal.

Forrás: Reuters.com