Speciális raktárbázisba költözött a MediaMarkt

Nowy Sacz, Poland - 15 May 2017: Sign of a Media Markt store on the blue sky. Mediamarkt is a German chain of stores selling consumer electronics with numerous branches throughout Europe and Asia
Vágólapra másolva!
Miután a MediaMarkt vásárlóinak száma a korábbi évek többszörösére növekedett, ezért a fokozott igények teljesítése és a kiszolgálás minőségének további javítása érdekében a társaság úgy döntött: új raktárbázisba költözik. Egy évvel a BILK Logisztikai Nyrt.-vel erről kötött megállapodás és 10 hónappal az építkezés megkezdése után elkészült a BILK területén az áruházlánc speciális igényei szerint épített, több mint 20 ezer négyzetméteres raktárcsarnok, amelyet azóta már birtokba is vettek.
Vágólapra másolva!

A modern logisztikai komplexumban elkészült épületben egy 12 méter belmagasságú, 10 ezer négyzetméter, és egy 10 méter hasznos belmagasságú 10 ezer négyzetméter területű magasraktári kiszolgálásra alkalmas raktár kapott helyet. A tűzvédelemről a legmodernebb beépített sprinkler, valamint beépített aspirációs tűzjelző berendezés gondoskodik.

Egy 600 négyzetméteres területen speciális, padlófűtéssel ellátott szortírozó felület került kialakításra az ott dolgozók megfelelő komfortérzetének biztosítása érdekében. Nagy teherbírású térkő burkolattal készült a logisztikai csarnokhoz csatlakozó 20 ezer négyzetméter dokkoló és közlekedési felület.

A BILK Logisztikai Nyrt. beruházásának értéke az épülethez vezető utakkal, a közművekkel és a parkolókkal együtt eléri a 3,5 milliárd forintot.

A létesítménnyel a MediaMarkt hosszú távra tervez, ezért a BILK-kel kötött bérleti szerződésben kikötötte az ötéves futamidejű megállapodás további öt évre történő meghosszabbításának lehetőségét.

Forrás:Shutterstock

A MediaMarkt logisztikai szükséglete évek óta folyamatosan növekszik.

A vállalat 2014 és 2016 között megduplázta bérelt raktárterületeinek méretét, miközben ugyanekkora külső kiegészítő raktárt is használ.

A BILK Logisztikai Nyrt. területén elkészült raktárbázis az online áruház és 32 fizikai áruház áruellátása mellett alkalmas a teljes országot lefedő házhozszállítások rugalmas kezelésére is.