A Star Wars rendezője rekord összegű szerződést írt alá

J.J. Abrams
J.J. Abrams júliusban
Vágólapra másolva!
JJ Abrams produkciós irodája, a Bad Robot több évre szóló szerződést kötött a Warner Mediaval, ráadásul úgy, hogy előtte elutasították az Apple kétszer nagyobb összegű ajánlatát.
Vágólapra másolva!

Abrams, 250 millió dollárért szerződik a Warner Mediahoz, annak ellenére, hogy az Apple ennek dupláját kínálta. Abrams és a Bad Robot szakmai stábja azonban nem volt hajlandó kizárólagos szerződést kötni, így a Warnert választották.

A megállapodás értelmében Abrams és a Bad Robot írhat, rendezhet és készíthet is filmeket más vállalatok számára.

Állítólag Abrams nem nagy híve az Apple új streaming platformjának, ráadásul az is zavarta, hogy a techvállalatnál nincs olyan franchise film, amelynél kiélheti kreatív vágyait. Abrams leghíresebb filmjei mind folytatásosak, legyen szó a Star Trek vagy a Star Wars franchise-okról.

J.J. Abrams Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Abramsnek az sem tetszett, hogy a streaming szolgáltatók filmjei általában nem kerülnek moziba, vagy ha igen, akkor is csak nagyon rövid időre és kevés helyszínen vetítik őket. Nem csak Abrams van ezzel így, hiszen a világhírű rendező, Christopher Nolan is kiakadt már a streaming platformok működési modelljén.

Ugyan Abrams nem írt alá kizárólagos szerződést az Apple-lel, de a hírek szerint így is legalább egy sorozaton dolgozik a cégnek, és az is lehetséges, hogy még kettő, vagy akár három projekt is követheti a mostanit.