Van megoldás, ha azonnal kell a pénz

grafikon, diagram, kördiagram
Vágólapra másolva!
Ha jól sáfárkodik az ügyfél az erőforrásaival, akár ingyen is juthat gyorshitelhez. Ehhez azonban az kell, hogy nagyon fegyelmezetten törlesszen, és ki tudja várni, amíg megjön a kért összeg.
Vágólapra másolva!

Néha azonnal kell a pénz. Költözünk, és kiderül, hogy a leendő házban mégsincs sütő és mosógép. Összetörik az autó, amelyikre nem kötöttünk cascót, csak kötelezőt, de használni kell, a javítás pedig nagyon sokba kerül. Jön az iskolakezdés, és a gyereknek nemcsak cipő kell, hanem számítógép is. Közben a remélt bevételek nem vagy csak késve érkeznek, a megtakarításainkat pedig már rég feléltük, vagy tán sosem volt.

Megannyi esemény bekövetkezhet, aminek az az egyetlen megoldása, hogy fizetünk. De nem tudunk egyik pillanatról a másikra előteremteni akár több százezer forintot, idő kell ahhoz, hogy számba vegyük a lehetőségeinket, és még akkor sem garantált a siker.

Ilyenkor megoldást jelenthet az azonnali kölcsön, ami akár valóban azonnal megérkezhet.

A személyi kölcsönök, szabad felhasználású hitelek átfutási ideje nagyon hosszú, ha azonnal kell a pénz. Sok esetben nincs két-három hónapunk arra, hogy kivárjuk a folyósítást. Példáinknál maradva: ha az autónk nélkül nem tudunk munkába járni, ha nincs használható konyhánk, ha a gyerek tanulási lehetőségei kerülnek veszélybe, nem tudunk hónapokat várni.

Célszerű minden részlet után alaposan tájékozódni, mert van olyan "gyorskölcsön" is, melyet csak 40 napon belül kap meg az ügyfél - bár bizonyos személyi kölcsönökhoz képest ez tényleg gyorsabb Forrás: Shutterstock

Ilyen esetben jöhetnek szóba a gyorskölcsönök vagy személyi kölcsönök.

Ezeket általában egyszerűen és percek alatt igényelhetjük.

Sok esetben az egész folyamat lebonyolítható online, vagyis nem kell a fiókban kivárni a sort, benyújtani a kérelmet, majd ismét várni a bírálat eredményére. Ehelyett online lehet intézni mindent, legfeljebb a szerződést kell fizikailag is aláírni – de esetenként ez is mellőzhető, ha speciális video-azonosítást vesz igénybe az ügyfél.

A rovat tippje (x)

A minikölcsönt akár egy óra alatt is megkaphatja az ügyfél, expressz szolgáltatással külön díj ellenében és ehhez nem kell semmilyen erőfeszítést tennie. Megfelelő infrastruktúra mellett online is igényelhető, vagyis a szobából sem kell kimenni – persze aki ragaszkodik a papír alapú szerződéskötéshez, az is megtalálja a számítását. Munkáltatói igazolás helyett választhatjuk a bankszámlamegosztó funkciót, ami tovább egyszerűsíti az igénylési folyamatot. Legfeljebb 600 ezer forint igényelhető fix törlesztőrészletekkel. Ha az ügyfél meghosszabbítaná a törlesztés futamidejét, annak sincs akadálya, erre több egymást követő alkalommal is lehetősége van.

Fontos azonban azzal is tisztában lenni, hogy hiába megy a bírálat nagyon gyorsan, akár egy-két nap alatt, attól a pénz még nem lesz azonnal a számlánkon. A szupergyors ajánlatoknál azt is meg kell nézni, mennyi idő alatt folyósítja a bank vagy szolgáltató az igényelt összeget. Van olyan gyorskölcsön, amelyet csak 40 napos átfutással kap meg az ügyfél.

Ha ezzel nincs tisztában, komoly kellemetlenséggel is járhat, hogy várja, várja az utalást, de az csak több mint egy hónap múlva történik meg.

Ezt is ki lehet küszöbölni. Több szolgáltatónál is fel lehet gyorsítani a folyósítást, ám ez nincs ingyen. Akár egy óra alatt megérkezhet a pénz, ám ehhez jócskán a zsebbe kell nyúlni. Kérdés, mikor éri meg ez az extra költség. Ha az egyhónapos várakozás során nagyobb kárt szenvedne az ügyfél, akkor nyilván igen, de ha a tervek átalakításával, átütemezésével kibekkelhető ez az időszak, akkor nem.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a gyorskölcsönök, illetve a kisebb összegű kölcsönök esetében is figyelmesen át kell tanulmányozni a kölcsön, hitel feltételeit és költségeit.

Pontosan mennyi a kamat, illetve a thm, vannak-e induló költségek, mennyi a büntetés késedelem esetén. Csak akkor szabad aláírni a hitelszerződést, ha minden fontos feltétellel és kitétellel tisztában van az ügyfél.