Változatlan maradt az alapkamat

MNB, Magyar Nemzeti Bank
Budapest, 2015. április 16. A Magyar Nemzeti Bank központi, Alpár Ignác-tervezte műemlék épületének keleti homlokzata, a főváros V. kerületében, a Hold utcában. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A Monetáris Tanács nem változtatott az alapkamat 0,9 százalékos szintjén, és a kamatfolyosót is változatlanul hagyta - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Vágólapra másolva!

A döntés megfelelt az elemzői várakozásoknak.

A Magyar Nemzeti Bank központi, Alpár Ignác-tervezte műemlék épületének keleti homlokzata Forrás: MTI/Balaton József

A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,9 százalékon áll.

Még mindig nagy a magyar jegybank mozgástere

Ahogy arra számítani lehetett, a Magyar Nemzeti Bank nem változtatott az alapkamaton és más monetáris lépést sem jelentett be. Azaz maradtak az eddigi laza monetáris feltételek - mondja Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője a Monetáris Tanács döntését kommentálva.

„A döntés megfelel a piaci várakozásoknak" – fűzte hozzá az elemző, majd közölte:

és az Európai Központi Banktól is hasonló lépés várható. A Fed és az EKB lépései pedig nagyobb mozgásteret adnak a magyar jegybank számára, hogy kivárjon a következő lépésével".