Túrázás közben talált ritka gyémántot egy amerikai nő

Peace diamond, nyersgyémánt
The Peace Diamond is on display at the Rapaport Group on December 4, 2017 in midtown New York. The government of Sierra Leone has sold a 709 carat rough diamond for $6.5 million. Named the Peace Diamond, $3.8 million of the proceeds will directly benefit 250,000 inhabitants of a region with no school, hospital, clean water, roads or electricity. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
A 27 éves texasi Miranda Hollingshead az arkansasi Crater of Diamond State Parkban túrázott, amikor rábukkant a 372 karátos sárga gyémántra.
Vágólapra másolva!

Miranda elmondta, hogy évek óta tudott a hely létezéséről de eddig nem látogatott el a parkba, most viszont a közelben volt, ezért úgy döntött szerencsét próbál a testvéreivel és anyjával együtt.

A texasi nő állítása szerint egy domb tetején pillantotta meg a követ, miközben éppen videókat nézett arról, hogyan keressen gyémántot.

illusztráció Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A felfedezését megmutatta a családjának, majd elvitték a követ a Diamond Discovery Center-be, ahol a nemzeti park személyzete megvizsgálta. Mint kiderült egy 3,72 karátos sárga gyémántot talált Miranda, ebben pedig nagy segítségére volt a korábbi napok esőzése.

A legtöbb vendég, aki gyémántot talál a nemzeti parkban általában már a helyszínen elnevezi. Miranda és családja a Caro Avenger nevet választották, mivel nagy rajongói a szuperhősös filmeknek.

A most felfedezett gyémánt egyébként 2017 óta a legnagyobb. Akkor márciusban bukkant egy tinédzser egy 7,44 karátos barna gyémántra. A Mirandájéhoz mérhető sárga gyémántot, legalább is ekkorát, utoljára 2013 októberében találták. Akkor egy oklahomai látogató bukkant a 3,85 karátos kőre.