Piacra dobtak egy igazi skót kastélyt

City centre panorama, Edinburgh castle and Edinburgh Skyline at night, Edinburgh, Midlothian, Scotland, UK, GB, EU, Europe photography colour colour image COLOR color image HORIZONTAL horizontal image PANORAMIC VIEW panorama outdoors outside NIGHT nobody
Vágólapra másolva!
Eladó az a skót kastély, melyet egykor annak a palotának a köveiből építettek, ahol Stuart Mária skót királynő különösen szívesen töltötte idejét - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Edinburgh szomszédságában, Kelet-Lothianban áll a Seton-kastély, melyet jelenlegi tulajdonosa most eladásra kínál.

A kastélyt részben annak a palotának a köveiből építették, mely annak idején a skót királynő, Stuart Mária egyik kedvenc tartózkodási helyéül szolgált. A korábbi épület a jakobita lázadásnak esett áldozatul, állapota az azt követő évtizedekben jelentősen leromlott. A neves építész, Robert Adam később, 1789-ben felhasználta a palotát alkotó anyagokat a mostani Seton-kastély építéséhez. Ez az ingatlan egyébként nem más, mint egy igen nagy családi otthon, 13 hálószobával és impozáns külsővel.

A Longniddryben található ingatlan egy 13 hektáros parkerdőben áll, saját istállók és egy magánfogadó is tartozik hozzá.

Jelenlegi tulajdonosa azért válik meg tőle, mert a család a jövőben külföldön fog élni, ezért 12 év után eladják a nem mindennapi ingatlant.

Edinburgh városa éjjeli panorámában Forrás: AFP/robertharding/Neale Clark/Neale Clark

Ami egyébként az értékesítéssel megbízott ügynökség, a Savills szerint kitűnő állapotban van, és annak ellenére sok mindent megőrzött eredetiségéből, hogy jelentős felújításon esett át. Az ügynökség képviselője szerint a kastély "vitathatatlanul Robert Adam egyik legsikerültebb munkája."

S hogy mennyiért lehet hozzájutni ahhoz?

A meghirdetett ár meghaladja a 8 millió fontot, azaz a mintegy 2,9 milliárd forintot.