Bocsánatot kért a Versace, mert nála önálló ország lett Hongkong és Makaó

Hongkong
A város körüli erdőkből mennek be a vaddisznók Hongkongba
Vágólapra másolva!
A Versace olyan pólókat hozott forgalomba, amelyeken a különleges kínai közigazgatási területeket önálló államként tüntették fel. Donatella Versace személyesen kért elnézést, egy kínai színésznő, a helyi modelljük pedig megszakította kapcsolatát a márkával a hibás feliratok miatt.
Vágólapra másolva!

A pólókon azokat a helyeket sorolták fel, ahol Versace üzletek vannak. Az országok neve mellett egyes városok is szerepeltek. Eszerint Hongkong Hongkongban van, Makaó pedig Makaón.

Pedig Hongkong és Makaó egyaránt különleges közigazgatási területek, de Kína ellenőrzése alatt állnak.

A márkát azzal vádolta Peking, hogy érzékeny időszakban megkérdőjelezte ezen területei integritását. Kínában valószínűleg arra céloztak, hogy a hongkongi tüntetők egész nyáron az utcán vannak, nagyrészt abból a célból, hogy életmódjukat megvédhessék a pekingi központi kormány beavatkozásaitól.

A pólókra válaszul Yang Mi színésznő stúdiója, aki a Versace márka helyi nagykövete volt, egy Weibo (mely Kína népszerű közösségi médiaplatformja) üzenetében közölte, hogy értesítést küldött a Versace-nak a szerződésük felmondására.

A levél szerint: "Az anyaország szuverenitása és területi integritása szent és sérthetetlen."

Donatella Versace bocsánatot kért egy saját Weibo oldalukon szereplő üzenetben, hozzátéve, hogy a pólókat eltávolították az összes értékesítési csatornából és megsemmisítették őket. „Ezt cégünk gondatlansága okozta, és ezért elnézést kérünk az így okozott kellemetlenségekért." - írta üzenetében a művészeti vezető.

Forrás: Metro.co.uk