Ez a légitársaság kamerával figyeli az utasait

Cathay Pacific Airbus A350
Vágólapra másolva!
A hongkongi Cathay Pacific beismerte, hogy kamerákkal figyelik az utasokat repülés közben. A cég szerint ennek biztonsági okai vannak.
Vágólapra másolva!

A légitársaság a kamerás megfigyelés mellett arról is adatokat gyűjt, hogy ki milyen filmeket és sorozatokat néz, valamint milyen zenéket hallgat utazás közben. A Cathay Pacific sajtóközleményben erősítette meg a hírt a The Independent brit újságnak.

Ebben azzal indokolták lépésüket, hogy a kamerás megfigyelésre a személyzet és az utasok biztonsága miatt van szükség.

Azt nem árulta el a légitársaság, hogy pontosan hol helyezték el a kamerákat, de annyit közöltek, hogy a mosdókban nincsenek felszerelve.

Cathay Pacific Forrás: Flickr/Transport Pixels

Egy hónapja derült ki, hogy több légitársaság repülőin is fel vannak szerelve kamerák. Ezek közé tartozik az American és a Singapor Airlines, valamint az Emirates. A vállalatok állítása szerint ezek a kamerák nem üzemelnek és a jövőben sem tervezik bekapcsolni őket.

A Cathay Pacific már 2018-ban is gondba keveredett, mert akkor mintegy 9 millió utasuk személyes adatai szivárogtak ki a cégtől.

Aggasztó az is, hogy míg a legtöbb vállalat csak bizonyos ideig őrzi meg az ügyfelek vagy utasok személyes adatait, addig a Cathay Pacific ezeket sohasem törli.