Egy lengyel startup feltalálta a másnaposság ellenszerét

alkohol
A fiatal korosztály számára fokozott egészégügyi kockázatokkal jár az alkoholfogyasztás a tanulmány megállapításai szerint
Vágólapra másolva!
Állami források és egy japán tudós segítségével egy lengyel induló vállalkozás feltalált egy új szert az alkoholmérgezés következményeinek kiküszöbölésére. De nekimennének a cukorbetegségnek és az elhízásnak is.
Vágólapra másolva!

A Nomi Biotech Corp. nevű startupot tavaly alapította két lengyel és egy japán szakember. A csapat olyan feladatokra összpontosított, amelyek célja - ahogyan azt a startup alapítói hangsúlyozzák - reagálni a tömegtermelés és a civilizált életmód élelmiszeriparának fogyasztói kihívásaira.

A lengyel-japán biotechnológiai vállalat innovatív tápanyagok, azaz olyan élelmiszerek tervezésére és gyártására szakosodott, amelyek élelmiszer-kiegészítőket és gyógyhatású szereket egyaránt kombinálnak.

Noha nagyon rövid ideje van piacon, a poznani startup már büszkélkedhet az első termék - az Alcorythm - bevezetésével.

A kereskedelemben kapható készítmény hatékonyan felgyorsítja az acetaldehid lebomlását, védi a májat és ezzel kiküszöböli az etil-alkohol mérgezés kellemetlen hatásait. Vagyis lényegében a kellemetlen másnaposság tüneteinek megelőzésére szolgál.

Egy jó party másnap kellemetlen élményeket hozhat - erre talált megoldást a poznani startup Forrás: pexels.com

A fejlesztést a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Központ támogatta: 1 millió zlotyt (átszámítva 75 millió forintot) kapott a cég. Ez azonban csak a kezdet.

A startup célja olyan további készítmények kifejlesztése, amelyek segíti az emberi testet az alkoholfogyasztás vagy az élelmiszeripari termékekben előforduló cukorfelesleg negatív hatásai elleni küzdelmében.

" Az elhízás, a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri rendellenességek, amelyeket az élelmiszerek adalékanyagai - például a cukrok, sók és tartósítószerek - túlzott fogyasztása okoz, civilizációs betegségek, melyek világszerte óriási problémát jelentenek nemcsak az egészségügyi rendszerek számára, hanem makrogazdasági értelemben is" - mondta Marcin Jaskuła, a Nomi Biotech elnöke.

Kohei Yagi, a Nomi Biotech technológiai vezetője hangsúlyozta, hogy a demográfiai problémák és a fogyasztók magas egészségügyi tudatossága miatt a japánok rendszeresen használnak megelőző készítményeket.

- tette hozzá Dr. Yagi.

A lengyel-japán startup a rangos „Év Startup" versenyének döntőse lett a 2019-es Európai StartUp Napok biotechnológiai kategóriájában.

Forrás: Cyfrowa.rp.pl