Mintegy 100 cég teszi át székhelyét Hollandiába a brexit miatt

brexit
A Union flag topped with an EU flag is pictured ahead of a March for Europe protest against the Brexit vote in London on September 3, 2016. Thousands marched in central London to Parliament Square in a pro-Europe rally against the referendum vote to leave the European Union. (Photo by Gail Orenstein/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Már mintegy száz olyan vállalat van, amely a brexit miatt elhagyta vagy elhagyni készül Nagy-Britanniát és Hollandiába költözik azért, hogy továbbra is az Európai Unióban folytathassa tevékenységét.
Vágólapra másolva!

A Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) értesülései szerint jelenleg 325 olyan vállalat van, amelyek aggódnak, hogy a brexit után elvesztik a hozzáférést az európai piachoz, emiatt pedig sokan a költözést fontolgatják.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Gail Orenstein/NurPhoto/Gail Orenstein

Jeroen Nijland, az NFIA igazgatója szerint egyre nagyobb az esély annak, hogy megállapodás nélkül hagyja el Nagy-Britannia az EU-t, ez pedig óriási nyommást helyez az országban tartózkodó vállalatokra.

Nijland hozzátette, hogy éppen ezért sokan döntenek Hollandia mellett, amely vállalatok tucatjainak jelentheti az új európai központjuk helyszínét.

Az NFIA szerint a legtöbb költöző, és a költözést fontolgató vállalat a pénzügyi, informatikai, technológiai, média, tudomány és egészségügyi szektorból érkezik. Hollandiának azonban komoly vetélytársai akadnak a kegyeikért folytatott harcban, hiszen Németország, Franciaország és Írország is pályázik a brexit következtében elvándorló cégekre.