Teljesen új dolgokba fog a Tungsram Hajdúböszörményben

Tungsram, logó
Vágólapra másolva!
Innovatív termékek kidolgozását és gyártását tervezi a Tungsram cégcsoport, az ehhez kapcsolódó fejlesztések a hajdúböszörményi gyárat is érintik. A környékbeli cégek is bekapcsolódhatnak ebbe a folyamatba, ezért a Tungsram a megyei kereskedelmi és iparkamarával közösen vállalkozói fórumot rendezett Hajdúböszörményben - írja a Dehír.hu.
Vágólapra másolva!

A Tungsram Hajdúböszörményben működő gyára a hatvanas évek óta gyárt izzókat. Jelenleg 470 munkavállalót foglalkoztatnak, és elsősorban külföldre termelnek fényforrás-alkatrészeket.

A cég azonban úgy döntött, hogy új üzletágat indít, amelyben speciális terméket kívánnak előállítani.

Mindehhez új dizájnra és mérnöki kreativitásra lesz szükség.

A Tungsram új üzletágat indít, melyben szerepet kap a hajdúböszörményi gyár is Forrás: Tungsram

A cég fórumot tartott a hajdúböszörményi városházán, ahol Miklóssy Ferenc, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke is hangsúlyozta, hogy többek között a Tungsramnak is köszönhető a térség kis- és középvállalkozásai körében érzékelt versenyképességnövelő hatás. A fórumon Sőrés István alpolgármester is megerősítette, hogy az ott élők többsége valamilyen módon kapcsolódik a Tungsram-gyárhoz.

A fórumon felszólalt Joerg Bauer, a cégcsoport elnök-vezérigazgatója is, aki a jövő nagyvárosainak okos megoldásairól tartott előadás. A hazánkban öt gyárral rendelkező cég a jövőben például

elektromos autókhoz szükséges akkumulátorokat vagy energiatakarékos és intelligens közvilágításhoz szükséges termékeket

gyárthat Hajdúböszörmányben az új üzletága keretében.

Forrás: Dehir.hu