A strandokat, fagylaltozókat ellenőrzi a héten az adóhivatal

kehida termal furdo strand nyar nyaralas csalad csaladbarat szalloda wellness
Kicsiknek és nagyoknak, családoknak, mindenkinek
Vágólapra másolva!
Az ellenőrzések célkeresztjében országszerte a nyaralással kapcsolatos árusító- és szolgáltatóhelyek állnak, így a strandok, fürdők, fesztiválok, gyermektáborok, fagylaltárusok.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egész júliusban fokozottan ellenőrzik a fagylaltozókat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják. Ugyanitt 2019. június-júliusban fokozottan ellenőrzik a gyermektáborok szervezőit is, a foglalkoztatás szabályszerűségét és a nyugta-, számlaadást vizsgálva.

Bács-Kiskun megyében egész évben kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, így ezen a héten is. Az adóellenőrök a szokásos ellenőrzéseken túl a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.

Baranya megyében a szokásos ellenőrzéseken túl a megye nagyobb rendezvényein is fokozottan számíthatnak az adózók a NAV munkatársainak megjelenésére.

Csongrád megyében fokozott ellenőrzésre számíthatnak a megyei strandok és fürdők területén működő kereskedők és vendéglátóhelyek, a szokásos ellenőrzéseken túl a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását is vizsgálva.

A fesztiválok lesznek az adóellenőrök célkeresztjében Fejér megyében is, július 8. és 12. között,

a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, és az online pénztárgép megfelelő használatát vizsgálva.

Többek között a strandok és a fürdők állnak az adóhivatal adóellenőrzéseinek célkeresztjében ezen a héten Forrás: Kehida Termál Kft.

Heves megyében a cukrászdát, fagylaltozót üzemeltetők kerülnek sorra a héten az ellenőrzésekben. A revizorok vizsgálata a nyugta- és számlaadás, az online pénztárgép használata és a foglalkoztatás szabályszerűsége mellett az áruk eredetét is vizsgálják.

Komárom-Esztergom megyében 2019. július 8. és 12. között elsősorban a turisztikailag frekventált helyeken, a vendéglátással foglalkozó adózókat ellenőrzik. A nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését is vizsgálják az ellenőrök.

Pest megyében egész júliusban kiemelten ellenőrzik a megyei fürdőket és strandokat, valamint a területükön működő vendéglátóhelyeket és szolgáltatókat is.

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága ezen a héten kiemelt figyelmet fordít a strandok, fagylaltozók, piacok, vásárok, fizetővendéglátók ellenőrzésére a Balaton teljes déli partján.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A cikk a NAV adótraffipax oldala alapján készült, ahol sokkal részletesebb, településekre is lebontott információk is megtalálhatók.