Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újabb gyorsétteremlánc kísérletezik vegán szendvicsekkel

KFC, Anglia, Hétfő óta több étterem nem nyitott ki Angliában
(FILES) In this file photo taken on February 19, 2018 The signage outside a closed KFC fast food store is seen in south London on February 19, 2018. Hundreds of KFC outlets remained shut in Britain on February 21 due to a supply crisis, leaving fans craving a fix of deep-fried chicken. The shortages, which are expected to last all week in some parts of Britain, have prompted online mockery and disbelief aimed at the US fast-food giant. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Négyhetes tesztidőszakot indított a KFC az Egyesült Királyságban, hogy annak végén értékelje, hogyan fogadták a vendégek a gyorsétteremlánc első vegán próbálkozását - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Húsz brit éttermében, Londonban, Bristolban és a közép-angliai régióban, egyelőre négyhetes időszakra tette elérhetővé a "The Imposter" névre keresztelt, húsmentes szendvicsét a KFC. A csirkés hamburgereiről és fűszerkeverékéről ismert étteremlánc a nagy hálózatok közül már nem az első, amelyik a vegán étkezést előnyben részesítők kedvében akar járni.

A szendvicsbe vegán majonéz és friss jégsaláta kerül. Ugyanakkor, mivel magas feldolgozottságú élelmiszer, ezért kalóriatartalma csak alig kevesebb, mint a hagyományos csirkés változaté, ez pedig fontos szempont lehet a diétázóknak vagy azoknak, akik húsmentes étkezéssel figyelnének oda testsúlyukra.

Az Independent leközli azon éttermek listáját, ahol a 2,99 fontért árult szendvicshez hozzá lehet jutni.

Illusztráció Forrás: AFP/Ben Stansall

A vállalat amerikai részlegének elnöke megerősítette: a cég szeretne reagálni azokra a fogyasztói igényekre, amelyek a húsmentes étkezést részesítik előnyben, legyen annak oka akár valamilyen meggyőződéssel összefüggő, vagy a fenntarthatóságot előmozdító szemlélet (az ipari húsfeldolgozás az egyik leginkább környezetterhelő gazdasági tevékenység globálisan.

A közösségi média felületein sok vegán étrendet követő lelkesen fogadta a négyhetes tesztidőszak megkezdését.

A BBC újságírója pedig az egyik étteremben tudakolta azt a KFC rendszeres vendégeitől, hogy ízlik nekik az új szendvics. E tekintetben erősen megoszlottak a vélemények, volt olyan vevő, aki azt mondta, csak nagy nehézségek árán tudta elfogyasztani szárazsága és íztelensége miatt, de többen kifejezetten ízletesnek találták a húsmentes "csirkeburgert."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről