Kassza nélküli üzlet nyílik Lengyelországban

bevásárlás bolt szupermarket élelmiszer Tényleg az vagy, amit megeszel? Ezért nem mindegy, mit viszel be a szervezetedbe
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A lengyel Surge Cloud cég bejelentette, hogy júniusban megnyitja a Take & GO nevű teljesen önkiszolgáló üzletet. Nincs is benne pénztárgép, egy mobilalkalmazással lehet kifizetni a vásárlás ellenértékét - írja az Rp.pl lengyel hírportál.
Vágólapra másolva!

A kereskedelmi innovációval foglalkozó Surge Cloud bejelentette, hogy egy korszerű, teljesen önkiszolgáló üzletet kíván nyitni. Az ügyfelek bármikor beléphetnek a boltba egy mobilalkalmazás segítségével, amihez egy QR kódot kell generálni, és az okostelefont egy szkennerre helyezve kinyílik a bejárati ajtó. Ezután lehet kiválasztani a kívánt termékeket a boltban, majd kifizetve azokat távozni.

Fizetésre nem csak készpénz, hanem bankkártya, Apple Pay vagy Google Pay is használható.

Lengyelországban 21 teljesen önkiszolgáló üzlet megnyitását tervezi a Surge Cloud Forrás: Shutterstock

A Poznańban létesült önkiszolgáló üzlet kísérleti jelleggel fog üzemelni.

A cégnek nagy ambíciói vannak, azt tervezi, hogy az idei évben 21 hasonló üzletet nyit még három városban.

A Surge Cloud azért is fűz nagy reményeket a modern, karbantartást nem igénylő üzletekhez Lengyelországban, mert szerintük a hagyományos vásárlások fárasztóak és sok időbe telnek. A cikk idézi a Mastercard tanulmányát is, mely szerint a lengyelek 71 százaléka használná a pénztárgép nélküli üzleteket. A lengyel vásárlók leginkább a pénztárnál lévő sorok miatt frusztrálódnak, a megkérdezettek 47 százalékát zavarta a fizetésre történő várakozás.

Mint ismert, a nagyvilágban vannak már ilyen üzletek, a például ilyen az Amazon Go bolthálózata, melyet 2018 elején indítottak el Seattle-ben. Itt is hasonlóan egyszerűen lehet vásárolni és fizetni, mint a hamarosan nyíló lengyel önkiszolgáló üzletben.

Forrás: Rzeczpospolita (Rp.pl)