Fizet a Facebook azoknak, akik önkéntesen megosztják egyes adataikat

TOPSHOTS Horizontal ILLUSTRATION LOGO FACEBOOK HEAD OFFICE INTERNET
A lit sign is seen at the entrance to Facebook's corporate headquarters location in Menlo Park, California on March 21, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg vowed on March 21 to "step up" to fix problems at the social media giant, as it fights a snowballing scandal over the hijacking of personal data from millions of its users. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
A Facebook egy új alkalmazást dob a piacra, amely Study néven fut majd, a segítségével pedig a vállalat minden eddiginél részletesebben tudja megfigyelni, hogy a különböző felhasználók milyen applikációkat használnak és milyen weboldalakon böngésznek. A vállalat azt ígéri, hogy azoknak, akik letöltik a Study applikációt, fizetni is fognak.
Vágólapra másolva!

A Study alkalmazás már korábban is működött másik néven, akkor viszont kizárólag az iPhone felhasználó tinédzsereket célozta meg azzal a közösségi oldal.

A projektet a Facebook leállította, hiszen kisebb botrány alakult ki körülötte, mivel az Apple szabályzatát megkerülve gyűjtötték az adatokat. Úgy tűnik, ezúttal a Facebook inkább a felnőttekre fókuszál, mivel csak 18 éven felüliek regisztrálhatnak a Study alkalmazásán belül.

illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

Az iPhone felhasználó helyett ezúttal az Androidosok örülhetnek, csak erre a platformra érkezik az applikáció. A Facebook elmondása szerint, azért döntöttek az Android operációs rendszer mellett, mert sokkal nagyobb hozzáférést enged számukra a rendszer, mint az iOS.

A Study elindítása jól mutatta, hogy a Facebooknak továbbra sem tud eleget arról, hogyan és mire használják az emberek a telefonjukat.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban és Indiában lesz elérhető az applikáció. A Facebook szóvivője elmondta, hogy minden felhasználót kompenzálnak, viszont arról nem beszélt, hogy mekkora összeggel. A pénz miatt a regisztrációhoz rendelkezni kell PayPal fiókkal is.