Őszre új nagyberuházás készül el Debrecenben

EGYÉB TÁRGY egyházi épület ÉPÜLET épületfotó fa FOTÓ FOTÓTECHNIKA FOTÓTÉMA klasszicizmus Kossuth tér KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY légi felvétel lombosfa madártávlat műemlék MŰVÉSZETI STÍLUS NÖVÉNY Református Nagytemplom TÁRGY templom torony toronyóra városkép
A debreceni Kossuth tér
Vágólapra másolva!
Elérte legmagasabb pontját a német Bürkle debreceni gépgyártó csarnoka, amely a Xanga csoport mintegy hárommillió eurós befektetésével valósul meg.
Vágólapra másolva!

Herdon István, a Xanga csoport vezérigazgatója elmondta: a kezelésükben lévő, a Bürkle gyárának is helyet adó Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban üzleti modelljük szerint megépítik a közmű infrastruktúrát és a gyártócsarnokokat, majd bérbe adják a betelepülő vállalkozásoknak.

A Bürkle gyártócsarnokát a Xanga hárommillió eurós beruházással alakítja ki, ahol a német Bürkle kétmillió eurós technikai fejlesztést valósít majd meg.

Az innovációs parkot 30 hektár területtel bővítették, így annak teljes területe meghaladja a 130 hektárt. Az elkövetkező években a cégcsoport több tízezer négyzetméter kulcsrakész ipari és szolgáltató létesítmény fejlesztésével kíván infrastruktúrát teremteni a Debrecenbe települő hazai és külföldi vállalatok részére.

Debrecen legnagyobb fejlesztését a BMW hajtja végre Forrás: Imaginechina/Zhang wenkui - Imaginechina/Zhang Wenkui

Jürgen Schröer, a Robert Bürkle GmbH vezérigazgatója elmondta:

A tervek szerint a következő években a foglalkoztatottak számának növelése mellett az üzem további két egységgel bővül majd.

A debreceni Kossuth tér Forrás: MTI/Oláh Tibor

A Robert Bürkle GmbH-t 1920-ban alapították, központja Freudenstadtban található. A dél-nyugat németországi régióban a magas hozzáadott értékű technológiai ipar számos meghatározó szereplője működik, ezek egyik képviselője a Bürkle. A cégcsoport főbb termékei présgépek, lamináló rendszerek és felületkezelő gépek, amelyeket elsősorban a fafeldolgozó iparban, az autóiparban, az építőiparban, valamint a nyomtatott áramkörök és a különféle felhasználású plasztik kártyák gyártásában használnak.

A debreceni egység a Bürkle csoport negyedik gyártóüzeme lesz, amelyben elsősorban felületkezelő, valamint faipari technológiák előállításával kívánják kielégíteni a cégcsoport globális partnerei által támasztott, folyamatosan növekvő piaci igényeket.

Papp László Debrecen polgármestere kiemelte: a város azzal járul hozzá a park fejlesztéséhez, hogy javítja a megközelíthetőségét, útbővítéssel és új becsatlakozó úttal teszi könnyebben elérhetővé a közelben lévő M35-ös autópályát. 2018-ban Magyarországon Debrecen volt a legkedveltebb befektetési hely: az országba érkező működőtőke egyharmada a cívis várost választotta beruházása színhelyéül.