Megvannak 2018 legjobb közvetítő bankárjai

2019.05.21.                EXIM díjátadó.      Fotó: Móricz-Sabján Simon
Az EXIM díjátadó gálájának díjazottjai
Vágólapra másolva!
A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB) Intézménypáros Budapesten rendezte meg az EXIM Awards gálát, ahol a 2018-as eredmények alapján díjazta pénzügyi partnereit.
Vágólapra másolva!

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese köszöntő beszédében kiemelte, hogy

Magyarország a világ 34. legnagyobb exportőre abszolút értékben, de a lemaradásunk még így is elég nagy azokhoz az országokhoz képest, amelyekbe exportálni szeretnénk.

A miniszterhelyettes szerint az utóbbi évek gazdasági teljesítményéhez hasonlóra van szükség a jövőben is, hogy tartani tudjuk a gazdasági növekedés ütemét.

A végső cél, hogy a magyar cégek tőkekihelyezése elérje azt a volument, amely külföldről jön Magyarországra - mondta Magyar Levente.

Az EXIM díjátadó gálájának díjazottjai Forrás: Szerzoi joggal vedett/Moricz Sabjan Simon

Jákli Gergely, az EXIM vezérigazgatója elmondta, hogy az EXIM számára kamatkiegyenlítés formájában biztosított 20 milliárd forint költségvetési összeggel szemben 316 milliárd forintnyi pozitív nemzetgazdasági hatás áll. Ekkora összeggel járult hozzá az EXIM a bruttó hazai termék bővüléséhez 2018-ban, amely

16-szoros megtérülést jelent az adófizetők pénzéből.

Ezt a sikert az intézménypáros 24 kereskedelmi és 9 lízing partnerének segítségével érte el, akik a tavalyi évben 1446 ügyfélnek, összesen 216 milliárd forintot folyósítottak refinanszírozás keretében. A finanszírozási portfoliójuk 60-65 százaléka kereskedelmi bankokon keresztül valósul meg - mondta a vezérigazgató.

Díjazottak

Az ünnepségen az alábbi díjazottak vehettek át munkájuk elismeréseként emlékplakettet: az év „Kkv-finanszírozója 2018" kategóriában Toldi Balázs, a Budapest Bank Zrt. vállalati üzletágvezetője; a „MEHIB-díj 2018" kategóriában Patrick van Overloop, a K&H Bank Zrt. üzleti ügyfelek divízióvezetője; „Az év ügylete 2018" kategóriában Wolf László, az OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese; „Az év lízing cége 2018" kategóriában Gigacz Attila, a Budapest Lízing Zrt. vezérigazgató-helyettese; „Az év bankja 2018" kategóriában Csorba Zoltán, a Raiffeisen Bank Zrt. ügyvezető igazgatója; az „EXIM 25" lízing kategóriában Nyikos Katalin, a Deutsche Leasing Hungaria Zrt. vezérigazgatója; az „EXIM 25" banki kategóriában Móger Péter, az UniCredit Bank Hungary Zrt. ügyvezető igazgatója vehette át az elmúlt évben elért eredmények méltatására szolgáló díjat.

Az EXIM 2017-ben elhunyt vezérigazgatójának emlékére alapított Urbán Zoltán-emlékdíjat idén is az fiatal kolléga vehette át, kinek a nevéhez a legnagyobb volumenű EXIM refinanszírozott állomány köthető. A díjat Kulbert Miklós, az UniCredit Bank Hungary Zrt. igazgatóhelyettese vehette át.