Négymillió euró befektetést kapott a Talentuno online toborzási platform

interjú állás munka keresés önéletrajz aggodalom "Ambiciózus anyuka munkába állna" - szülés után a munkaerőpiacon család
A hazai munkaerő pic nem túl rugalmas, így nem sok jóval kecsegtet a gyerekes anyukák számára
Vágólapra másolva!
A munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Talentuno online platform magyarországi bővítésének és nemzetközi terjeszkedésének elősegítése érdekében a magyar tulajdonú üzemeltető, a Global Web Solutions Kft. 4 millió eurós (1,5 milliárd forint) kockázati tőkebefektetésben részesült a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. társaságoktól - közölte Balázsik Péter, a Global Web Solutions Kft. társalapítója és ügyvezetője sajtótájékoztatón Budapesten.
Vágólapra másolva!

Hozzátette: a HR tech startup cégként működő Global Web Solutions Kft. 2016-ban jött létre, a cég 2018. szeptemberében indította el munkaerő-közvetítéssel foglalkozó online platformját, a Talentunót.

A platform egy okostelefonra is letölthető applikáció, amelyen a regisztrált látogatók személyes kapcsolataikat felhasználva fejvadászként ajánlhatnak lehetséges jelölteket az oldalon szereplő nyitott pozíciókra.

Ha a fejvadász az álláshirdető cég számára is megfelelő jelöltet ajánlja, akkor a platform üzemeltetője kifizeti számára a pozíció mellett szereplő összeget. A Talentuno több mint 100 céggel áll kapcsolatban, az általuk megadott üres álláshelyekre az oldalon fejvadászként eddig hatezren regisztráltak.

Balázsik Péter szerint

a Talentuno sikere abban rejlik, hogy megtalálta a HR iparágban a piaci rést, hiszen a hagyományos munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégek nem mozgósítják az egyes emberek kapcsolati hálóját.

Forrás: Thinkstock

Kelliár Zsolt, a cég másik társalapítója és ügyvezetője elmondta, hogy

A magyarországi terjeszkedés mellett a nemzetközi bővítésen is dolgoznak. Balázsik Péter bejelentette, hogy a Talentuno a jövő héten indul el Lengyelországban.
A cég magyarországi eredményeit tekintve kiemelendő, hogy

a Global Web Solutions Kft. 2017-ben 60 millió forintos árbevétellel zárt, tavalyi bevétele pedig megközelítette a 180 millió forintot.

Kiss Gábor, a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy a 4 millió euróból ők 2,5 millió eurót biztosítanak, a befektetés mértéke miatt egyúttal kisebbségi tulajdonrészt is szereztek a startup cégben. Az alapkezelő 2013 óta van jelen a magyar piacon, és a növekedési fázisban lévő startupok támogatásával foglalkozik.