Dübörgő könyvespolcokkal erősít az IKEA

népszerű márkák galéria, ikea
The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. - Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dallied with Nazism in his youth, turned 90 today. (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Az otthoni hangrendszereket fejlesztő amerikai Sonosszal állt össze az IKEA, és egy új termékcsaládot vezetnek be: a Symfonisk sorozat első két terméke a valaha kapható leghangosabb asztalilámpa- és könyvespolchangszóró lesz.
Vágólapra másolva!

A multifunkciós hangfalakat még idén piacra dobják Magyarországon is – írja a Forbes.

A lámpa wifis hangszóróval működik, az ára 179 euró, a könyvespolcot pedig lehet fali tárolásra használni 3 kilogrammig, vagy egyszerűen csak elrejteni a könyvek között, ez 100 euróba kerül.

A IKEA Symfonisk megoldása Forrás: IKEA

Magyarországi árakról későbbre ígértek tájékoztatást.

Mindkét termék kompatibilis a Sonos saját termékeivel, és mobilalkalmazáson keresztül irányítható,

továbbá a lejátszási lista kiválasztható lesz az IKEA okosotthon-termékcsaládjának kijelzői és időzítői menüjéből is.

A svéd lakberendezési vállalat szeretne még közelebb kerülni az intelligens otthonok megalkotásához, melyet még 2015-ben kezdett meg a vezeték nélküli töltőkkel, majd folytatott az okos-világításirendszerekkel.

A lámpa-hangszóró és a polc-hangfal formatervét az IKEA, a technikát a Sonos szállította.

A tervezés folyamatáról Iina Vuorivirta, az egyik ötletgazda elárulta, hogy a kezdetektől megkérdőjelezték a high-tech készülékek hagyományos esztétikáját.

„A lámpa-hangszóró gondolata bizonyos értelemben a kandalló mintájára született, hiszen ez az egyetlen dolog az otthonunkban, mely meleg fényt és hangot is ad”

– mondta a tervező.