Az Uber most a szállítmányozásban készül bevenni Európát

A tankerhajó
cseppfolyós gázt szállít éppen.
Az Artic Voyager Rotterdam kikitőjében
Vágólapra másolva!
Az Uber Freight már két éve működik az Egyesült Államokban, a fuvarozási iparág megújítását és az új lehetőségeket nyújtását megcélozva. Az alkalmazás bármilyen méretű szállítmányozó céget össze tud kötni a szállítmányokkal, így megrendelők előzetes árképzéssel, gyors fizetéssel és egy gombnyomással történő fizetéssel tudnak foglalni.
Vágólapra másolva!

Az Uber Európába Hollandián keresztül tör be, ahol helyi fuvarozók és járművezetők hamarosan használhatják az Uber Freight-ot.

Innen bővíti majd tovább a cég az árufuvarozási szolgáltatásait Európa más részeire.

Az európai szállítmányozás egy 400 milliárd dolláros piac, és Kína és az Egyesült Államok után a harmadik legnagyobb a világon, de még mindig több órányi - néha több napnyi napos - diszpécselést kíván meg egyetlen foglalás.

Rotterdamban található Európa (és korábban sokáig a világ) legnagyobb teherforgalmát lebonyolító kikötője - innen indul az Uber Freight Európába Forrás: AFP/Lex Van Lieshout

Az európai fuvarozóknak és fuvarozóknak hasonlóak a problémáik, mint az amerikai társaiké, ilyen például járművezetők jelentős hiánya az európai teherszállítási piacon, vagy az üresen megtett kilométerek, melyek 21 százalékot tesznek ki.

Az Európai Unióban a kis- és közepes méretű fuvarozók a teljes fuvarozói állomány több mint 85 százalékát teszik ki. Az Uber Freight hatékonyabb és átláthatóbb árufuvarozási piacot hozhat létre azzal, hogy mindenkinek előnyt kínál, továbbá csökkenti az elpazarolt kilométereket és az üzemanyagot.

Az Európára való kiterjesztés a cég szerint az első lépés a hatékonyabb, átláthatóbb árufuvarozási piac kialakításához.

Cikkünk a Portofrotterdam.com írása alapján készült.