Mire elég a mostani rekordközeli lottóötös?

Wenckheim-kastély Szabadkígyós
A Kastélyépület néhány évvel ezelőtt
Vágólapra másolva!
Az ötös lottó történetének egyik legmagasabb nyereményét kaphatja meg az, aki a szombati sorsoláson kihúzott valamennyi számot eltalálja. A főnyeremény összege közel 3,6 milliárd forint. A felfoghatatlan összegű nyeremény apropóján az Ingatlan.com megnézte, milyen ingatlanokat vehetne meg a szerencsés nyertes a mostani kínálat alapján. Komplett budapesti társasház vagy egy Baranya megyei kastély simán beleférne, sőt, az összeg elég akár arra is, hogy egy-egy településen az összes eladó ingatlant felvásárolja a nyertes például Szántódon vagy Badacsonytomajon.
Vágólapra másolva!

Az egyik legdrágább ingatlan egy komplett budapesti társasház: a VI. kerületi épületben összesen 36 lakás található, amelyek ki vannak adva. Az eladó ezért az ingatlanért 3,3 milliárd forintot kér. Szerepel még a kínálatban a Baranya megyei Bükkösdön található 24 szobás, 2400 négyzetméter alapterületű és 16 ezer négyzetméteres telekkel rendelkező barokk stílusú kastély, amelyért 2,8 milliárd forintot kérnek. A lottóötösből kijön még az V. kerületi Hold utcában található társasház 67 százalékos tulajdonrésze, ami közel 2000 négyzetméteres lakóterületet jelent – ezért 2,5 milliárd forintot kell fizetni. Ennél valamivel olcsóbban, 2 milliárd forintért árulnak a főváros II. kerületében egy 1912-ben szecessziós stílusban épült, különleges megjelenésű romantikus kastélyt. A nyereményből futná a Normafánál épült különleges családi házra is, amelyet szintén 2 milliárdra tart a mostani tulajdonos.

Egy kastély is beleférhet a rekordközeli lottóötösbe, amit a mostani hétvégén húznak – képünkön a Wenckheim-kastély Szabadkígyóson (illusztráció) Forrás: Wikipédia / Készítette: Rákász Mihály

De a lottónyereményből egy-egy településen az összes eladó ingatlant is meg lehet vásárolni.

Például a Balaton közelében lévő – Veszprém megyei – Felsőörsön eladásra kínált 41 ingatlanért mindennel együtt 3,34 milliárd forintot kell adni. A Balaton melletti Badacsonytomajon 82 ingatlant hirdetnek, 3,2 milliárd forintból pedig az összeset el lehet vinni.

Forrás: Ingatlan.com

A Balaton déli partján Szántód lehet a célpont, ott 35 ingatlant hirdetnek összesen 2,85 milliárdért. Pest megyében Csobánkán lehetne elkölteni a lottóötös nagy részét: az ott található 57 eladó ingatlan ára 2,8 milliárd forintra rúg.

A cikkben megemlített ingatlanok linkjei

II. kerületi kastély 2 milliárdért:
https://ingatlan.com/28831922

Családi ház Normafán 2,3 milliárdért:
https://ingatlan.com/28429706

V. kerületi 2000 m2-es házrész 2,5 milliárdért:
https://ingatlan.com/28521074

Bükkösdi barokk stílusú kastély (Baranya megye) 2,8 milliárdért:
https://ingatlan.com/ 24033441

36 lakásos VI. kerületi újszerű társasház: 3,3 milliárdért:
https://ingatlan.com/22372300

Egy kis alkuval pedig a Dunaújvárosban új gazdára váró 269 lakáshoz is hozzá lehet jutni, a szóban forgó ingatlanokat több mint 3,7 milliárdért kínálják. A Szekszárdon eladó – összesen 3,64 milliárdért hirdetett – 199 ingatlannál még kisebb árengedmény elég lehet.