Íme a világ városai, ahol a leggazdagabbak élnek

drága
9. Szingapúr (129,51 font)
Vágólapra másolva!
Ennek az elit lakosságnak a tagjai legalább 30 millió dollár értékű vagyonnal rendelkeznek fejenként, közülük azonban döntően egy 10 városból álló csoportban élnek a Knight Frank 2019-es vagyonjelentése szerint. London, Tokió és Szingapúr ad otthont a legtöbb ilyen embernek, továbbá New York, amely a világ egyik vezető gazdaságával rendelkező Egyesült Államokból kissé meglepő módon egyedüliként fért fel a listára.
Vágólapra másolva!

Az adatok jól mutatják, hogy az ultragazdagok a legnagyobb metropoliszokban élnek szívesen, hiszen az üzleti lehetőségek, a városi életmód, a kórházak vagy a közlekedési infrastruktúra mind-mind vonzó tényező ezen emberek számára. Igaz ez a brexit ellenére Londonra is, amely vezet ezen a listán, méghozzá elég alaposan.

A legalább 30 millió dolláros vagyonnal rendelkezők 10 legnagyobb városa

London - 4944 fő
Tokió - 3732 fő
Szingapúr - 3598 fő
New York - 3378 fő
Peking - 1673 fő
Párizs - 1667 fő
Szöul - 1594 fő
Tajpej - 1519 fő
Zürich - 1507 fő
Sao Paulo - 1352 fő
Forrás: Frank Knight, The Wealth Report 2019

A tanulmány szerint a világon közel 200 ezer szupergazdag magánszemély volt tavaly, akiknek több mint kétharmada Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában lakott.

Európa az ultragazdagok legnagyobb regionális központja,

míg az ázsiai gazdagok előretörése azt jelzi, hogy a világon idén már több mint 20 millióan rendelkeznek majd legalább 1 millió dollárral.

A képen Szingapúr, a képzeletbeli dobogó harmadik fokáról Forrás: Shutterstock/ MOLPIX

Ázsia gazdasági növekedése az új milliárdosok legnagyobb forrása lett, és világszerte növelte a luxus beruházásokat.

A tavalyi év során Kína és Hongkong vásárlói a Knight Frank szerint a londoni lakásvásárlások mintegy egynegyedét tették ki, ami legalább 2 millió fontot, azaz majdnem 2 millió dollárt jelent.

A régió gazdagsága a luxuskollekció iránti keresletet is felturbózta.

Cikkünk a Bloomberg írása alapján készült.