Musk megint kicsapta a biztosítékot az amerikai tőzsdefelügyeletnél

Tesla CEO and billionnaire Elon Musk China Hong Kong Elon Musk Tesla CEO billionnaire The StartmeupHK Central Government Office SQUARE FORMAT
HONG KONG, CHINA - JANUARY 26: Tesla CEO and billionnaire Elon Musk speaks at the StartmeupHK Festival in the Central Government Office on January 26, 2016 in Hong Kong, China. The StartmeupHK Festival runs through 29 January. Stringer / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Miközben rendszeresen gyűlnek az Elon Muskkal kapcsolatos hírek az emberiség zseniális innovációiról, mint a legutóbb a Tesla villanyautó árengedménye vagy a sikeres SpaceX Crew Dragon kapcsolódás a Nemzetközi Űrállomáshoz, mintha Musk maga is egy meg nem értett zseni képét mutatná: az egyértelmű szabályokat megszegve megint összeakaszkodott az amerikai értékpapírpiaci felügyelettel (SEC).
Vágólapra másolva!

Elon Musk még egy február 19-i Twitter bejegyzése miatt került újra bajba.

Azt írta, hogy

vagyis a Tesla 0 autót gyártott 2011-ben, de 500 ezer körülit fog 2019-ben.

Musk nem sokra rá helyesbítette a bejegyzést, és azt írta, hogy

Azaz magyarosan fordítva azt akarta mondani, hogy az évenkénti termelési ráta 2019 végén valószínűleg 500 ezer körüli, azaz 10 ezer autó/hét lesz, de az éves szállítási kapacitás azonban még mintegy 400 ezresre becsülhető.

Később folytatódott a szópárbaj,

miután másnap az SEC bírósági beadványa szerint Musk nem kért és így nem is kapott jóváhagyást a poszthoz, amely 24 millió embert téveszt(het)ett meg.

A neves üzletember a jelek szerint kedveli a magas adrenalinszintet, amit egy újabb esete is bizonyít, melyben az SEC-vel kapott össze Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Stringer

Musk úgy reagált, hogy

az SEC elfelejtette elolvasni a Tesla gyorsjelentését bemutató tájékoztatót, amiben 350-500 ezer darabszám szerepel. "Milyen kínos"

- tette hozzá.

Az SEC egy korábbi, komoly megállapodásra utalt, mely szerint a Tesla-vezér ezentúl megfontoltabban osztja meg üzeneteit a közösségi oldalakon.

Egyébként a Tesla árfolyama akkor kissé megszenvedte ezt az újabb összecsapást, mintegy 4 százalékkal esett az árfolyama.

(A CNBC.com nyomán)