Egy San Franciscó-i lakás árából egy kisvárost is meg lehet venni

ingatlan, lakás, ház
Vágólapra másolva!
Több mint egy tucat ház és 16 hektár terület vásárolható meg a Georgia állambeli Toomsboro városban 1,7 millió dollárért (473 millió forint).
Vágólapra másolva!

A Craigslist weboldalán a héten jelent meg a hirdetést, miszerint egy egész város – mintegy 37 ingatlan a 16 hektáron területen – áll eladás alatt Toomsboróban 1,7 millió dollárért. Ebből az összegből San Fransiscóban egy lakás vehető – a kaliforniai városban található ingatlanok 81 százaléka már meghaladta az egymillió dolláros árat.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A 700 fős településen már sikerült eladni egy elhagyatott éttermet, egy malmot, egy operaházat, egy régi bankot, valamint egy vasúti raktárépületet is.

A MarketWatch szerint a város 2012 óta eladó, elsőként 2,5 millió dolláros (670 millió forint) áron kínálták.

A jelenlegi tulajdonosok remélik, hogy az új vevők megértik majd a hely egyediségét és történelmi fontosságát, amit továbbra is megőriznek – olvasható az értékesítési oldalon.

A várost korábban David Bumgardner vásárolta meg, aki egy turisztikai látványosságot akart létrehozni a Toomsboróban.

A déli államokban található ingatlanok ára általában alacsonyabb – foglalta össze Skylar Olsen az online ingatlan-adatbázis Zillow kutatási igazgatója.

Georgia állam 31. helyen áll a szövetségi államok között – a 2018-as legjobb államok rangsorolása szerint –, amit a megélhetési költségek, az életminőség, az oktatás, valamint az egészségügy állapotának adatainak elemzésével állítanak össze.