Egy dollártól már elérhető a befektetési robottanácsadó

AI
A mesterséges intelligencia folyamatosan fejlődik, egyre komolyabb és mérvadóbb áttöréseket érnek el a kutatók
Vágólapra másolva!
Az online banki megtakarítási számlák előnyei közé tartoznak, hogy azonnal elérhetők, percek alatt létre lehet hozni azokat, magas kamatot kínálnak, és díjmentesen használhatóak. A Wealthfront nem egy magas hozamú megtakarítási számla, hanem nagyjából azonos feltételekkel működik, mint a vetélytársai – például a Goldman Sachs kezelte Marcus.
Vágólapra másolva!

A Wealthfront Cash Account névre keresztelt számlájára bármikor bármekkora összeget utalhatunk, vagy utalhatunk vissza, ami ráadásul nem is kerül semmilyen díjba – ehhez pedig elegendő legalább egy dollárt, azaz kb. 280 forintot tartani a számlán.

Illusztráció Forrás: Wealthfront

A Cash Account számlán tartott összegre 2,24 százalékos éves hozamot ajánl a cég.

A cég mindemellett, már a számlán tartott legkisebb minimális összeg ellenében is, robottanácsadójával felméri a számlatulajdonos befektetési és megtakarítási elképzeléseit, és ehhez igazítja a befektetéseket is.

Alkalmas mind a tapasztalt befektetők, mind a kezdők befektetéseinek kezelésére. A szolgáltatást egyelőre a Wealthfront korábbi befektetői érik el, ám hamarosan mindenki számára hozzáférhetővé teszik azt.

Illusztráció Forrás: Wealthfront

Van ugyan olyan megtakarítási számla, amik bankkártyát is adnak ügyfeleiknek, amivel könnyen elérik pénzüket, azonban a cég nem kínál ilyen szolgáltatást, az egyetlen módja a pénzhasználatnak az, hogy előtte egy másik bankszámlára kell utalni – foglalja össze a Business Insider.