Ebben az európai országban áprilistól csak papírral lehet pornót nézni

sexy picture of a gentleman holding his woman by  chin Couple - Relationship Beautiful Male Beauty Fashion Teenage Girls Women Females Boys Men Males Fashion Model Pocket Cute Cut Out Young Adult Smiling Sitting Looking Shoulder Wealth Bonding Togethernes
sexy picture of a gentleman holding his woman by her chin, she is sitting in studio. hot sensual couple in studio
Vágólapra másolva!
A briteknél működő online pornóoldalaknak áprilistól kötelező lesz beazonosítaniuk a felhasználók korát, és ha ezt nem teszik meg, akkor a hatóságok akár 250 ezer fontos büntetést is kiszabhatnak rájuk, vagy azonnal blokkolhatják az oldalt. Az új intézkedés lényege, hogy védjék a 18 évnél fiatalabbakat.
Vágólapra másolva!

A londoni kormány még 2017-ben jelentette be a fiatalok védelmében tervezett törvényjavaslatot, most viszont úgy tűnik, hogy áprilistól életbe is lép. Ennek értelmében a pornóoldalak működtetőinek meg kellene bizonyosodniuk arról, hogy a felhasználó elmúlt 18 éves.

Ehhez egy úgynevezett AgeID-t is bevezetnék majd, így könnyebb lesz az ellenőrzés.

A MindGeek, amely az ipar egyik legnagyobb játékosa, (PornHub, YouPorn, RedTube, Brazzers) már bevezette saját rendszerét, amely az AgeID nevet kapta.

A csoport arra számít, hogy 20-25 millió felhasználó fog feliratkozni a szolgáltatásra.

Az AgeID-rendszer a pornóoldalakon várhatóan április elsejével lép majd életbe, azonban a pontos dátum még nem biztos. Azok a pornóoldalak, amelyek nem felelnek meg az új szabályozásnak 250 ezer fontos büntetésre számíthatnak, de súlyosabb esetekben azonnal blokkolni fogják az oldalt a hatóságok.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/feedough/Feedough

Az AgeID több ezer brit boltban lesz beszerezhető, és egy alkalmazáson keresztül egyszerűen lehet majd azonosítani az életkort. Szakértők szerint ugyan a kisebb gyermekek ritkábban fognak pornográf tartalmakba ütközni, azonban az elszánt tiniket nem fogja gátolni az új rendszer.

Az új szabályozás egy másik bírálója szerint személyiségi jogokat sért az AgeID bevezetése, mivel a bankszámlatörténetben tisztán látszana, hogy ki nézeget ilyen tartalmakat. Az ilyen oldalak többsége ráadásul nem biztonságos, tehát óriási kockázatot jelent, ha be kell ütni a bankszámlaadatokat.

Az AgeID honlapon, az elérhető országokban, bárki regisztrálhat a szolgáltatásra.

Ezután be kell bizonyítani, hogy valóban ő regisztrált. Ezt megteheti személyi igazolvány vagy útlevél lefotózásával és beküldésével. Amennyiben a regisztráció sikeres volt, az ügyfél az összes partneroldalra, amelyek használják az AgeID-rendszert, beléphet felhasználónevével és jelszavával.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/This content is subject to copyright./Jacoblund

A másik opció az úgynevezett PortesCard (szintén a MindGeek a tulajdonosa), amelyet több ezer boltban lehet majd megvásárolni. Ebben az esetben nem kell például e-mail-címet regisztrálni, egyszerűen hozzá lehet majd férni az oldalakhoz a kártya segítségével. A kártya 5-9 font (1850-3300 forint) körüli összegbe kerül majd.