Vágólapra másolva!
Idén is mindent megtesz annak érdekében a Szerencsejáték Zrt., hogy a magyarok sorsjegy iránti szenvedélye ne csillapodjon. Új játékokat dobnak piacra.
Vágólapra másolva!

Idén több új sorsjegy bevezetését tervezheti a Szerencsejáték Zrt. - írja a Napi.hu a Szerencsejáték Felügyelet honlapján található információk alapján.

A felügyelet ugyanis 2023-ig engedélyezte az állami társaság Pénzlift, Világjáró, Bronz, Ezüst és Arany nevű sorsolásos játékait.

A Szerencsejáték Zrt. oldalán közzétett szerződések szerint pedig a cég tavaly novemberben 230 millió forint értékben szerződést is kötött az amerikai Scintific Games International Ltd.-vel az utóbbi három típusú sorsjegy legyártására.

A népszerű kaparós sorsjegy

Jelenleg 16 sorsjegy közül választhatnak a játékosok a Szerencsejáték Zrt. kínálatából a társaság honlapján elérhető információk szerint.

Évente közel százmilliárd forintért vesznek a magyarok kaparós sorsjegyeket. Az állami cég éves beszámolójából kiderült: 2017-ben 90,1 milliárd forint bevételük volt e játékokból.

Ez 16 százalékos növekedést jelent a 2016-os 77,3 milliárd forinthoz képest, ami fejenként majdnem tízezer forint. A Black Jack a legnépszerűbb és a legolcsóbb (200 forint) sorsjegy: 2017-ben 31,4 millió darabot adtak el, ebből 6,2 milliárd forint bevétele lett a Szerencsejáték Zrt.-nek.