Itt az új trend, az iroda, ami olyan mint egy lószállító

Vontatott iroda
https://www.fastcompany.com
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi újdonságot mutatott be egy cég azoknak a vállalkozóknak, akik fizikailag kötött helyen végeznek irodai munkát, de mindig is arról ábrándoztak, hogy digitális nomádként, egy szál laptoppal a hónuk alatt, a világ szebbnél szebb tájait járva dolgozhassanak.
Vágólapra másolva!

Egy dél-afrikai vállalkozás gondolt egyet, és számukra készített egy sajátos hibridet. Egy nyitott teret, ahol legfeljebb 6 ember dolgozhat együtt, vagy egyszerre projektjén, pazar berendezési tárgyak között, miközben magát az irodát egy autó húzza a csodás panorámát kínáló magaslatokra vagy a tenger látványát kínáló partokra.

A Nova workspace nevű fejlesztés ezzel a leginkább egy lószállító vagonra emlékeztet.

Azt napi 250 dollárért (kb. 68 ezer forint) bárki bérbe veheti.

Így néz ki a napi 250 dollárért bérbe vehető vontatott iroda Forrás: fastcompany.com

Az összegért cserébe az iroda mozog, előre meghatározott vagy a megrendelő igényei szerint egyeztetett helyeken áll meg, hogy az abban laptopja fölé hajoló úgy érezhesse magát, mint egy valódi digitális nomád.

Mindez azonban csak illúzió a Fast Company beszámolója szerint. Az üvegezett vagonban töltött munkanap, teljen az bármilyen szép helyeken, nem közvetíti maradéktalanul azt a hangulatot, amire kitalálták. A mozgó irodában töltött munkanap ugyanis olyan, mintha a tengerparton egy kalitkában töltenénk a szabadságunkat.