Ki nem találja, hogy Kenyában melyik gyógyszer fogy a legjobban

gyógyszer farmakológia pharmaceutical research petri DISH capsule close up dose drug DRUGS healthcare medical MEDICATION MEDICINE pharma pharmacology PILL pills tablet assorted cocktail MEDICINE AND HEALTH prescription tray clinic pharmacological
Kísérleti gyógyszerek
Vágólapra másolva!
A kenyai online gyógyszertárakban a Viagra a legkelendőbb gyógyszer, de több oldal is hamisítványokat kínál, amelyek komoly egészségügyi kockázatot jelentenek.
Vágólapra másolva!

Kenyában hódítanak az online gyógyszertárak, az ország relatíve fejlett internethálózata miatt pedig egyre többen használják ezeket a platformokat. A lényege, hogy a gyógyszerek olyan helyekre is eljussanak, ahol a közvetlen környéken nincs bolt, vagy éppen a beteg nem tud odamenni érte.

illusztráció Forrás: AFP

A kenyai hatóságok viszont figyelmeztettek az ilyen oldalakra, sokak szerint ez a szervezett bűnözés egy új formája és az általuk értékesített gyógyszerek nagy része hamisítvány. Ráadásul a legtöbb ilyen platform ellopja a felhasználók adatait, rosszabbik esetben fel is törik eszközeiket.

Igen nehéz lekapcsolni ezeket az oldalakat, mivel amint rászállnak a hatóságok egyre, a következő nap már új néven jelenik meg a neten.