Jön a növényi alapú halhús

szorongás oldó ételek, illusztráció, tonhal
Vágólapra másolva!
Halhúsmentes tonhalhúst hozott létre egy Good Catch nevű vállalat. A termék megjelenésének valószínűleg a közterületeken gyakran megforduló, állatbarát és egészségtudatos emberek örülhetnek a leginkább.
Vágólapra másolva!

Különleges tonhalhúst dobott a tengerentúli piacra egy Good Catch nevű vegán cég – írja az Élelmiszer Online.

A termék érdekessége, hogy kizárólag hüvelyes zöldségekből és algából készül.

A gyártó ezekkel az összetevőkkel tudta a tonhalhús ízét és állagát a leghűbben reprodukálni.

A készítményt konzervdobozok helyett 3,3 unciás (94 grammos) tasakokban árulják. Darabonként 5,99 dollárért árulják, ami pillanatnyilag nagyjából 1780 forintot ér. Egy 5 unciás (142 grammos) tonhalkonzerv ára az USA-ban 1,6 dollár, avagy 400-500 forint környékén mozog.

A gyártó szerint a műtonhalhús egyik fő erénye, hogy nem büdös, és így közterületen nyugodtabb szívvel lehet elfogyasztani.

Az állatvédők is örülhetnek a termék felbukkanásának, illetve valószínűleg fenntarthatósági szempontból is előnyös a megjelenése.

Illusztráció Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Tápanyag szempontjából a Good Catch találmányának kalória- és fehérjetartalma nem nagyon különbözik a tonhalétól, és telített zsírt egyik sem tartalmaz. A legjelentősebb eltérés, hogy az előbbiben semennyi higany sincs.

A cég nem az első szereplő az alternatív halhúsok piacán. Egy Atlantic Natural Foods nevű vállalat például már tavaly forgalomba hozta a maga szójalisztből készült mesterséges tonhalhúsát.