Óriási Hyperloop tesztpályát építenek Franciaországban

Hyperloop, Egyesült Arab Emírségek
A városképet sem rondítaná el
Vágólapra másolva!
A Hyperloop Transportation Technologies (HTT) áprilisban Franciaországban kezdi meg a teszteket. Erre a célra egy 320 méteres próbacsövet is megépítettek, és itt már az első olyan kapszulákat is tesztelni tudják, amelyek embereket is fognak szállítani.
Vágólapra másolva!

A vállalat szerint a tesztcső a következő hetekben már elkészül, ezt követi majd a vákum pumpa rendszer beüzemelése. A HTT az egyike azon cégeknek, akik a jövő közlekedési eszközeként egy alagútban közlekedő kapszulát álmodtak meg.

Illusztráció Forrás: Hyperloop TT

Az ötletet eredetileg 2013-ban találta ki Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, azóta pedig már többen is próbálkoztak a koncepció megvalósításával, köztük a Virgin Hyperloop One, akik már tesztelték is saját berendezésüket.

Dirk Ahlborn, a HTT vezérigazgatója a CNCB-nek elmondta: a cég ügyelt arra, hogy ne kapkodjanak el semmit, éppen ezért kellő időt szántak a Franciaországi tesztpálya megtervezésére és kivitelezésére.

A HTT projektje iránt Kínában és Abu-Dzabiban is érdeklődnek, a sikeres teszteket követően pedig nagy a valószínűsége annak, hogy ebben a két országban próbálkozik először a cég.