Gigaberuházást jelentett be Szijjártó Péter

Szijjártó Péter
Budapest, 2018. december 3. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Vestfrost Zrt. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. december 3-án. A dán vállalat Csongrádon 4,4 milliárd forint beruházással bővíti hűtőgépgyártó és raktározási kapacitását, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió kormányzati támogatás ad, a beruházással 93 új munkahely jön létre. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A dél koreai SK Innovation 239 milliárd forint értékű beruházása ezer új munkahelyet teremt Komáromban – jelentette be Szijjártó Péter.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai SK Innovation márciusban induló, 239 milliárd forint értékű beruházása ezer új munkahelyet teremt Komáromban – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, hogy az elektromos járművek akkumulátorait gyártó üzem építése márciusban indul, a termelés 2021-2022 fordulóján kezdődhet.

Szijjártó Péter egy hatalmas komáromi beruházást jelentett be Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az SK Innovation 430 ezer négyzetméternyi területet vásárolt Komáromban a 117 négyzetméteres épülethez – tette hozzá. A beruházáshoz a kormány vissza nem térítendő támogatással járul hozzá, ennek mértékéről azonban még tárgyalnak a befektetőkkel.