Minden adott, hogy az Apple felvásárolja a Netflixet

Netflix
A general view of the Netflix Office and logo at the ICON tower on September 11, 2018 in Hollywood, California. (Photo credit should read "Jean-Baptiste Lacroix/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
A J.P. Morgan szerint már csak idő kérdése, hogy az Apple felvásárlásokra költse a rendelkezésére álló felhalmozott pénzt. Az egyik elemző azt is elmondta, hogy mely vállalat lenne a leglogikusabb és legkifizetődőbb a kaliforniai techcég számára.
Vágólapra másolva!

Samik Chatterjee, a J.P. Morgan elemzője a befektetőknek írt jelentésében azt állítja, hogy az Apple számára a Netflix felvásárlása lenne a legjobb stratégiai döntés. Chatterjee kifejtette, hogy a legfontosabb az, hogy az Apple terjeszkedjen a szórakoztatóiparban.

Ugyanakkor nem tartja jó lépésnek egy esetleg kisebb vállalat felvásárlását, amely a Netflix vetélytársa lehet majd.

Chatterjee szerint a legtöbb érték úgy keletkezik, ha egy adott piac legnagyobb szereplőjét vásárolja fel egy cég. Azonban a Netflix egyáltalán nem lenne kis beruházás, ráadásul az Apple-nek legalább 20 százalékkal kellene többet fizetnie a cég valós értékénél.

illusztráció Forrás: AFP/Full Picture Agency/Jean-Baptiste Lacroix

Így összességében a Netflix felvásárlása mintegy 189 milliárd dollárjába kerülne a vállalatnak. Szerencsére ezt az Apple ki tudná fizetni, mivel jelenleg 250 milliárd dollár áll rendelkezésükre. Viszont ez az elmúlt években is így volt, az Apple-nek sok pénze volt mégis maradtak a kisebb cégek bekebelezésénél.

Azonban a csökkenő iPhone eladások és a gyenge piaci szereplés után Kínában az Apple arra kényszerülhet, hogy más területeken is terjeszkedjen,

és az eddiginél még több saját tartalmat kellene előállítaniuk, ehhez pedig a Netflix nyújtaná a lehető legnagyobb terepet. A Netflix mellett szintén jó beruházás lehetne a videójátékokat készítő Activision Blizzard, valamint a hangszórókat gyártó Sonos.