Meghosszabbította refinanszírozási programját az MFB

Magyar Fejlesztési Bank cégtábla, embléma
Budapest, 2017. április 29. Cégtábla a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. épületének falán az V. kerület Nádor u. 31-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A jelentős piaci érdeklődés miatt a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 2020. január végéig meghosszabbította az MFB Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Konstrukció II. elnevezésű hitelprogram igénylési határidejét, illetve 100 milliárd forintra emelte a program keretösszegét.
Vágólapra másolva!

A konstrukció célja, hogy olyan kis- és középvállalkozásokat juttasson forráshoz, amelyek a piacon jelenleg csak kedvezőtlen feltételekkel vagy egyáltalán nem jutnak hitelhez, bár versenyképességük fokozásához szükségük lenne pénzügyi segítségre.

Az MFB az eredetileg 2018. december 28-án záruló hitelprogram igénylési határidejét

2020. január 31-ig meghosszabbította, a refinanszírozási kölcsönszerződés és hitelszerződés megkötésére 2020. március 31-ig van lehetőség.

Az MFB nem csak meghosszabbította a kkv-knak szánt hitelprogramot, de a keretet is megemelte Forrás: MTI/Róka László

Az MFB emellett decemberben döntött a keretösszeg emeléséről is: a hitelprogramban elérhető teljes forráskeret 70 milliárd forintról 100 milliárdra emelkedett.

A konstrukció keretében igényelhető hitelösszeg 1 millió forinttól 100 millió forintig terjedhet. Az elvárt saját erő minimum 10 százalék, a futamidő pedig a hitelcéltól függően maximum 10 év lehet.

Cikkünk a Piacésprofit.hu írása alapján készült, mely további részletekkel is szolgál a konstrukcióról.