Itt ellenőriz a NAV ezen a héten

hajat fest hajfestés hajfesték fodrász Tévhitek, melyek megkeserítik a várandósság időszakát
Vágólapra másolva!
Bár rövid a hét, a NAV ellenőrei nem tétlenkednek az új év első napjaiban sem. Több helyszínen is lehet ellenőrzésekre számítani, melyeket a két ünnep között hirdetett meg az adóhivatal.
Vágólapra másolva!

Környezetvédelmi termékdíj ellenőrzés országszerte

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai már tavaly nyár óta folyamatosan vizsgálják

a környezetvédelmi termékdíj köteles termékek forgalmazásával, importjával érintett adózók adókötelezettségeinek (bejelentés, bevallás benyújtás, nyilvántartás vezetés) szabályszerű teljesítését.

Baranya megye

A NAV munkatársai december 31. és január 6. között Komlón, Szigetváron, Mohácson és a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket a számla- és nyugtaadás, a foglalkoztatás, az online pénztárgép használat, valamint az áruk eredetét illetően a zöldség- és gyümölcskereskedők, a vendéglátóhelyek, az építőipari tevékenységet folytatók, valamint a piacokon, köztereken értékesítő adózók és a személyszállítók körében.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei az év első hetében ellenőrzik az építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét.

Pest megyében a fodrászatok, a szépségszalonok és az egészségmegőrzéssel foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik a NAV revizorai egész januárban Forrás: Shutterstock

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága Debrecenben végez helyszíni ellenőrzéseket 2019. január 2. és 4. között, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálva. Fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2019. január 3-án csütörtökön Bátonyterenyén és környékén, január 4-én pénteken Salgótarján és környékén végez ellenőrzést. A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten vizsgálják a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2019. januárjában a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A NAV ellenőrei természetesen bárhol megjelenhetnek előzetes bejelentés nélkül is.

Írásunk a NAV adótraffipax oldala alapján készült.