Tavaly megint nagyot ment az IBM

Ez  a 7 cég már nem kér a dolgozóitól diplomát – galéria - IBM
6, IBM: a több mint száz éves informatikai cégnél vezető toborzókat valamint tárgyalási szakembereket várnak valódi szakmai tapasztalattal, mintsem diplomával.
Vágólapra másolva!
Várakozásokon felül teljesített az IBM, a most közzétett adatok alapján teljes éves bevétele meghaladta a várakozásokat. A bejelentésre a multinacionális informatikai cég részvénye emelkedni kezdett.
Vágólapra másolva!

Az elemzők 21,71 milliárd dolláros bevételt prognosztizáltak az IBM-től az utolsó negyedévre, azonban a cég által közzétett

utolsó negyedéves bevételi mutatók 21,76 milliárd dollárról szólnak

– olvasható a CNBC-n.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Matthias Balk

Ennek hatására a cég részvényei hét százalékkal növekedtek.

Ugyanakkor a cég éves bevétele három százalékkal elmarad az előző évitől, két egymást követő negyedévben jelentettek bevételcsökkenést.

Az IBM legnagyobb üzleti részlege, a Technology Services valamint a felhőszolgáltatás együttesen 8,9 milliárd dollár bevételt termelt. A FactSet által megkérdezett elemzők 9,04 milliárd dollár bevételt vártak ettől a szegmenstől.

Ugyanakkor a második legnagyobb üzletág, a Cognitive Solutions bevétele meghaladta az elemzői várakozásokat.

Illusztráció Forrás: AFP/Matthias Balk

Az utolsó negyedévi jelentés tartalmazza a Red Hat 34 milliárd dolláros felvásárlását, a Samsunggal valamint a HCL Technologies-zal kötött együttműködési megállapodást is. A Red Hat teljes felvásárlása várhatóan 2019 második felében fejeződik be.

– nyilatkozta Arvind Ramnani, a KeyBanc Capital Markets elemzője.

2018-ban a cég 39,8 milliárd dollár bevételt ért el. Az IBM további bevétel növekedést remél ebben az évben.