Drasztikus lépést jelenthet be az Apple

Apple sztori mac, Macintosh, iphone, imac, ipod
2018 elején kiderül, hogy egy kaliforniai kutatólaboratóriumban a vállalat saját Micro LED kijelzőn dolgozik... Lehet, hogy a következő lépés a tévés univerzum meghódítása lesz?
Vágólapra másolva!
Az Apple 10 százalékkal visszafoghatja az új iPhone modellek gyártását az idei első negyedévben. A Nikkei Asian Review értesülései szerint a techóriás decemberben jelezte beszállítóinak, hogy csökkentsék a készülékek gyártását.
Vágólapra másolva!

Ezzel rövid idő leforgása alatt újabb rossz hír érkezhet a cég háza tájáról, hiszen a múlt héten az Apple arra figyelmeztetett, hogy - részben a kínai gazdaság lassulása miatt - csökkenő bevételekre számít az elkövetkező időszakban.

A CNBC cikke felhívja a figyelmet arra, hogy két hónapon belül ráadásul ez már második alkalom, hogy olyan információ érkezik, amely szerint az Apple a tervezetthez képest visszafogja okostelefonjainak gyártását.

A termeléscsökkentés valamennyi új modellt– az XS Maxot, az XS-t és az XR-t – egyaránt érintheti.

A régebbi és az új iPhone modellek szállítását a techóriás a Nikkei információi szerint összesen 40-43 millió darabbal tervezi csökkenteni a márciussal végződő negyedévben. Korábban még ennél is nagyobb mennyiségekről – 47-48 millió készülékről - volt szó.

Forrás: Origo

Az Apple az elmúlt időszakban – versenytársaihoz, köztük az Samsunghoz hasonlóan – kénytelen volt azzal szembesülni, hogy miközben a kereslet növekedése lassul, az okostelefonok piaca egyre telítettebbé válik.

A tavalyi harmadik negyedévben e készülékek eladása világszerte 6 százalékkal csökkent.

Miután ez már a negyedik egymást követő, visszaesésről árulkodó negyedév volt, ezért fokozódik az okostelefonok piacának jövőjével kapcsolatos aggodalom. Eközben elemzők szerint a különböző gyártók készülékei egyre több hasonlóságot mutatnak, az egyes márkák kezdik elveszíteni eddigi markáns megkülönböztető jegyeiket.