A Sony Angliából Hollandiába költözteti át központját

népszerű márkák galéria, sony
A logo of Japan's Sony Corporation is displayed at its headquarters in Tokyo on May 14, 2014. Sony on May 14 booked a 1.26 billion USD annual loss and warned of another shortfall this year, blaming costs tied to its exit from the personal computer business as it undergoes a painful restructuring. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI (Photo by KAZUHIRO NOGI / AFP)
Vágólapra másolva!
A japán cég kedden jelentette be döntését, miszerint áthelyezi európai központját a szigetországból Hollandiába helyezi át.
Vágólapra másolva!

A Sony döntése mögött Nagy-Britannia Unióból való kilépése áll, ugyanakkor a cég jelezte, hogy a folyamatban lévő megbízásokon nem változtat – olvasható a BBC-n.

Illusztráció Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Az 1946-ban alapított cég szóvívője, IIda Takashi elmondta, hogy a költözéssel a Sony termékek továbbra is az uniós vámszabályozás alá esnek a jövőben.

Az évente 77,2 milliárd dolláros bevételt produkáló multinacionális vállalat mintegy 125 ezer embert foglalkoztat világszerte.

Nemrég a Dyson is azt jelentette be, hogy székhelyét Szingapúrba helyezi át Wiltshire-ból, továbbá a Sony vetélytársa, a Panasonic is Amszterdamba költözteti át európai központját.

Japán cégek jelenleg 150 ezer embert foglalkoztatnak a szigetországban.