A Wizz Airt is kiszemelte magának a Lufthansa

9, Lufthansa (Németország) 
Ezek a világ legbiztonságosabb légitársaságai – galéria
9, Lufthansa (Németország): Az ország legnagyobb légitársasága 59 éve áll az utasok szolgálatában, ráadásul nemrég a „Legjobb európai légitársaság” címet is elnyerte.
Vágólapra másolva!
A frankfurti székhelyű vállalat nemrég megújította a tárgyalásokat az olasz Alitalia felvásárlásáról, és amíg a válaszra várnak, addig a Lufthansa nézegeti, hogy melyik versenytársba érdemes még esetleg belevásárolnia.
Vágólapra másolva!

„A Lufthansa elsőnek az Alitaliát szeretné megszerezni" – nyilatkozta Harry Hohmeister, a Lufthansa Group igazgatósági tagja az Avation24-nek, majd hozzátette, hogy megtartanák az Alitalia márkanevet, a cég központját, valamint a teljes működési függetlenségét, és csak ezután tagozódna be a Lufthansa vállalati struktúrájába.

Illusztráció Forrás: AFP/Christof Stache

Amennyiben a Lufthansa teljesen felvásárolja az Alitaliát, a repülőgépek számát 70 körül szeretné tartani, ugyanakkor mindenképpen csökkentené a dolgozói létszámot.

Ugyanakkor az amerikai Delta Airlines is tárgyal az Alitaliával – bár ezt a hírt nem erősítették meg.

Illusztráció Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Carsten Spohr, a Lufthansa Group vezérigazgatója további felvásárlásokkal kívánja bővíteni a céget. Több meg nem nevezett forrás is állítja, hogy ha nem sikerül az Alitalia felvásárlása, akkor két további légitársasággal próbálkoznának majd.

Ebben a lehetséges sorban tűnik fel az Európában a legalacsonyabb működési költségekkel rendelkező magyar Wizz Air megkörnyékezése is.

Ráadásul a múlt héten az IAG (a British Airways, az Iberia, a Vueling és az Aer Lingus tulajdonosa) bejelentette, hogy visszalép a Norwegian Airlines megvásárlásától.

A Lufthansa korábban számos vetélytársát, valamint a csődbe ment Air Berlint is megvette. 1993-ban pedig elindította saját fapados leányvállalatát is, az Eurowings-et.