Az élelmiszer-pazarlást a Hilton állíthatja meg

élelmiszerpazarlás
Vágólapra másolva!
A kidobott élelmiszer nagy mennyiségéért csak részben a háztartások és a szupermarketek a felelősek, az éttermek és szállodák, ahol milliókat szolgálnak ki évente, különösen a büfés étkeztetés során termelnek nagy mennyiségű kidobott élelmiszert.
Vágólapra másolva!

Az erőforrások megőrzésének érdekében a Természetvédelmi Világalap (WWF) együttműködik a Hiltonnal, hogy azonosítsák az élelmiszer-pazarlást és lépéseket tegyenek a megállítására.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Rockefeller Alapítvány támogatásával, valamint az amerikai hotel és szállodaszövetség segítségével

olyan programot dolgoztak ki, ami a világ minden szállodájában segít csökkenteni a kidobott élelmiszer mennyiségét.

Sok híres szálloda veszi komolyan ezt a feladatot, például a

Hilton célja, hogy 2030-ig felére csökkentse a kidobott élelmiszer mennyiségét,

valamint kampányol a fenntartható utazás és turizmus mellett, továbbá saját élelmiszer-adományozási programon dolgoznak.

A Hilton már eddig is nagy előrelépést tett az ételhulladékok felszámolásában.

Egy kísérleti, tíz hetes projektben az észak- és dél-amerikai szállodák mintegy 2 700 kilogramm megmaradt élelmiszert adományoztak – ez több mint 4 ezer embernek nyújtott segítséget.

Illusztráció Forrás: AFP/Anthi Pazianou

Ha minden szálloda hasonló változtatásokat vezetne be, a környezetre gyakorolt pozitív hatások monumentálisak lennének – állítja a Sustainable Brands.

Ugyan a szállodák egyre nagyobb erőfeszítést tesznek a környezetvédelem és a hulladékgazdálkodás tekintetében, még mindig akad egy jelentős probléma: az ügyfelek.

A büfés étkeztetés során a vendégek hajalmosak túl sokat szedni tányérjukra, ezért igen fontos, hogy maguk az ügyfelek is felismerjék, hogy mennyi élelmiszert képesek elfogyasztani.

A Hilton erőfeszítéseinek köszönhetően az élelmiszer-hulladékok csökkentése a világ minden szállodájában normává válhat.