Újabb multi érkezett Magyarországra

kamion, teherautó, fuvarozás, fuvarozó cégek, áruszállítás, adóemelések
Vágólapra másolva!
A raklapos áruszállításra szakosodott Palletways nemzetközi árufuvarozó vállalat 13 logisztikai szolgáltató összekapcsolásával felépítette magyarországi hálózatát, a fő elosztóközpontot Biatorbágyon alakították ki, és fontos szerepet szánnak az ország különböző területein elhelyezkedő regionális központoknak is.
Vágólapra másolva!

Az októbertől Magyarországon is fuvarozó vállalat a magyarországi üzleti tervben nyereséggel számol a piacra lépést követő egy éven belül. A tervek szerint a kezdeti időszakban napi 500 raklapot szállítanak, amelyhez 15 szállítmányozó partnervállalatot vonnak be, a későbbiekben maximum 17-18 partnerrel dolgoznának, naponta 600-900 raklapot továbbítanának - közölte a Palletways.

A tájékoztatás szerint a magyar piacra lépéshez félmillió euró tőkét fektettek be, infrastruktúrájuk napi 1000 raklap kezelését teszi lehetővé, ami gyorsan fejleszthető az igények alapján.

A magyarországi hálózat a belföldi fuvarozás mellett bekapcsolódott a vállalat 24 országot lefedő nemzetközi hálózatába.

Forrás: MTI/Matusz Károly

A Palletways céget a dél-afrikai Imperial Logistics International alapította az Egyesült Királyságban 1994-ben, 400 depóval és 20 központi elosztóraktárral rendelkezik, Európa-szerte több mint húsz országban végez áruterítő szolgáltatást.

Az Imperial Logistics 50 országban, több mint 30 ezer alkalmazottal dolgozik, főként Európában és Afrikában, a cégcsoport fuvarozási, raktározási és disztribúciós tevékenységet végez, logisztikai-hálózatot üzemeltet, továbbá nemzetközi szállítmányozási téren is egyre növekvő szerepet tölt be a világon.

Az Imperial Logistics dél-afrikai anyacég tavaly 46,2 milliárd rand bevételt ért el a 2016. évi 42 milliárd rand után, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye 2017-ben 3,6 milliárd, 2016-ban pedig 3,5 milliárd rand volt.